Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Objavljujemo listu kandidata za izbor Chefa godine 2018. Kulta Plave Kamenice

CHEF-GODINE-NAJAVA

Upravo počinje drugi izbor Kulta Plave Kamenice za Chefa godine 2018.. Kao i u izboru za Restoran godine, u ovom izboru sudjeluju isključivo profesionalci iz restoranske industrije, koji glasuju po istim pravilima. Svaki birač smije glasovati između pet kandidata, ali ne smije glasovati za kandidata koji radi u njegovu restoranu.

Prvoplasirani kandidat dobiva 10 bodova, drugoplasirani 8, trećeplasirani 6, četvrtoplasirani 4 i petoplasirani dva boda. Lista koju predlažemo otvorenog je karaktera, što znači da svaki glasač može birati i bilo kojeg drugo chefa, osim ovih na listi, i bodovati ga prema navedenim propozicijama.

chef-godine-2017-finale-stefan

Rezultate izbora za Chefa godine počinjemo objavljivati u prosincu. Izbor Chefa godine provodi se u suradnji s matuljskom tvrtkom Nikas, hrvatskim zastupnikom nekih od najvažnijih svjetskih brendova hrane i pića, kao što su Tabasco, Illy, Scotti i Kikkoman.

U prošlogodišnjem je izboru pobijedio Pelegrinijev kuhar i vlasnik Rudolf ŠtefanOve smo godine na listu kandidata uvrstili i dvojicu kuhara koji rade u inozemstvu, zato što smatramo da na samoj hrvatskoj gastronomskoj sceni u 2018. godini nije bilo osobitih pomaka ni posebno uvjerljivih novih protagonista.

Kandidati za Chefa godine 2018. abecednim redom

1. Matija Bogdan, The Ledbury, London

matija-bogdan

Poslije kratke avanture na Korčuli, mladi chef Bogdan vratio se u jedan od najboljih britanskih restorana, gdje bi trebao preuzeti laboratorij, što je zaista iznimno odgovoran i poticajan posao

2. Danijel Đekić, Monte, Rovinj

monte-djekici

Monteov chef ove je godine potvrdio lanjsku Michelinovu zvjezdicu

3. Ana Grgić, Esplanade, Zagreb

ana-grgic

Ana Grgić iz godine u godinu diže gastronomske standarde u najboljem hrvatskom hotelu

4. Goran Kočiš, Noel, Zagreb

kocis-izbor

Kočiš je i sve bolji chef i ekspertni poznavatelj sastojaka s kojima radi

5. Bernard Korak, Hiša Franko, Kobarid

bernard-korak

Mladi Bernard Korak nametnuo se kao jedan do najvažnijih suradnika velike Ane Roš. Korak na proljeće otvara restoran kraj Zagreba.

6. Hrvoje Kroflin, ManO2, Zagreb

izbor-kroflin

U Manu2 i dalje se katkad može fenomenalno jesti

7. Belizar Miloš, Agava, Zagreb

belizar-milos-izbor

Belizar Miloš jedan je od tehnički najkompetentnijih hrvatskih kuhara, što se svakodnevno vidi na Agavinim menijima

8. Vid Nikolić, konzultant, Zagreb

vid-nikolic

Gospodin Nikolić suodgovoran je za uspjeh Timea, splitskog Le Cinema i lošinjskog Matsunokija, što je sasvim dovoljno da se uvrsti na ovu listu

9. Saša Pribičević, Matsunoki (hotel Bellevue), Mali Lošinj

matsunoki-chef-pribicevic

Gospodin Pribičević dobio je u ruke najveću ovogodišnju restoransku investiciju u Hrvatskoj. Matsunoki je nadmašio sva očekivanja.

10. Deni Srdoč, Draga di Lovrana, Lovran

srdoc

Gault Millau je Denija Srdoča proglasio Mladim talentom godine 2018. Opravdano.

11. David Skoko, Batelina, Banjole

skoko

Osim što briljantno kuha, David Skoko upravo postaje internacionalna TV zvijezda

12. Tvrtko Šakota, Zagreb

sakota-izbor

Jedan od rijetkih progresivnih hrvatskih chefova morao je zatvoriti Xatò, ali je postavio sjajan jelovnik za bistro Brokenships. Šakota je trajna vrijednost hrvatske gastronomije.

13. Rudolf Štefan, Pelegrini, Šibenik

pelegrini-pivo-stefan

Gospodin Štefan ove je godine dobio prvu Michelinovu zvjezdicu te pokrenuo manifestaciju Chef’s Stage i udrugu Budi Foodie

14. Ante Udovičić, Lemongarden, Sutivan

ante-udovicic-izbor

Chef luksuznog bračkog hotela kuha na iznimno visokoj tehničkoj i prezentacijskoj razini.

15. Ana Ugarković, Mali bar, Zagreb

ugarkovic-recept-vrganji

Bivša televizijska zvijezda danas priprema najinteligentniji i najbolji comfort food u Hrvatskoj.

16. Jeffrey Vella, Wine Vault (hotel Monte Mulini), Rovinj

jeffrey-vella

Malteško-hrvatski chef u luksuznom rovinjskom hotelu kuha modernu, lijepu i jako ukusnu hranu.

17. Fabricio Vežnaver, Pergola, Zambratija

veznaver (2)

Vežnaver spada među nekoliko najmaštovitijih hrvatskih kuhara.

18. Hrvoje Zirojević, Laganini, Palmižana

hrvoje-zirojevic-izbor

Chef Zirojević, velemajstor sirove ribe, ove godine dobiva ozbiljnu međunarodnu reputaciju

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.