Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Grunt na Kvatriću ima izvrstan izbor piva

grunt-g

Već dugo vremena na Kvaternikovu trgu i u okolnim ulicama ne može se kupiti vrhunsko ili specifično pivo. Supermarketi drže to što drže (premda je super što Spar prodaje Zmajsko, San Servolo i St.Peters) dok smo na specijalizirani dućan s pivom u Livadićevoj ulici, gdje smo voljeli kupovati, nažalost već zaboravili, jer se odavno preselio na neugledniji lokaciju prema Maksimiru.

Srećom za one koji vole ozbiljna piva, na samoj tržnici Kvatrić u istom redu gdje je i odlična mesnica Meseko, sada radi mali delikatesni dućan Grunt. Otvoren je zapravo još prije godinu dana u zatvorenom dijelu tržnice, a nedavno se preselio na vidljiviju vanjsku poziciju. Ivan Klen, vlasnik tvrtke GastrofanatikGrunt je otvorio nakon petnaest godina rada u HoReci.

grunt-anchor-steam

Grunt je trgovina specijalizirana za piva, hrvatska vina, destilate i domaće delikatese. Među ostalim drže janjeće paštete, genijalne Latusove sireve, Velog Jožu i njihov tvrdi sir u papru, i kobasice i čvarke Bregi matuljskog mesara Dalibora Buretića uz poneki dobar strani brend poput zanatskih tjestenina ugledne stare talijanske kuće Pastificio di Martino iz Gragnana, o kojoj se lani puno pisalo jer su im packaging dizajnirali Dolce i Gabbana.

grunt-insel1

U Gruntu nas se, međutim, posebno dojmio zaista izvrsnim izborom piva. Danas smo kod njih vidjeli Chimay Bleue, Anchor Steam, Sierra Nevadu, austrijski Bevog, veliki broj etiketa njemačkog Insel Brauereia, odlični Maisel’s Weisse, zatim domaće klasike poput Pozoja i Risa, kao i sve zanimljiviju istarsku Kampanjolu. Na degustaciji je danas bio Craftersov specijal brown ale od kestena, a uskoro počinju njihove redovitije promocije, s hranom kuhanom na licu mjesta, koje će održati život na Kvatriću nakon zatvaranja placa. Grunt je trgovina koju vode entuzijasti, ljudi koji očigledno vole robu iz svog asortimana. Riječ je o projektu koji svakako valja podržati.

grunt-insel2
grunt-bevog
grunt-chimay
grunt-bijela
grunt-pasta
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.