Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo što Vlada zapravo misli o turizmu. Ministarstvu turizma za iduću je godinu smanjen proračun

turizam

Ministarstvo turizma jedini je resor hrvatske Vlade kojem je za iduću godinu smanjen proračun! Doslovno jedini. Dok će sva druga ministarstva dobila jednako, više ili znatno više novca nego u 2018. godini, Ministarstvo turizma, najvažnije hrvatske ekonomske djelatnosti po udjelu u BDP-u, raspolagat će sa 16,8 posto manje novca nego ove godine.

Ministarstvo turizma u 2019. godini imat će 192 milijuna kuna, što je skoro četrdeset milijuna manje nego 2019. godine. Kao tehnički razlog za smanjenje navodi se odluka da turističke inspektore vise neće plaćati Ministarstvo turizma, nego Državni inspektorat.’ Svejedno, riječ je o katastrofalnoj političkoj poruci koja pokazuje da Vlada podcjenjuje turizam, te da ga smatra isključivo eksploatacijskim sektorom. Radi se, dakle, o kontinuitetu antiturističke politike ove Vlade, koja je započela udvostručenjem PDV-a na restorane prije dvije godine.

S druge strane, činjenica je da je sadašnje Ministarstvo turizma nesposobno i nekompetentno. Ono nije kadro artikulirati nikakvu modernu turističku politiku, ono se nije voljno boriti za bolji položaj  hotelijera i ugostitelja, i ono konstantno i uporno promovira pogrešne vrijednosti u hrvatskoj turističkoj i restoranskoj industriji. Smanjivanje proračuna za turizam ridikulozna je odluka hrvatske Vlade, ali od Garija Cappellija nije se moglo očekivati da se izbori za bilo što bolje.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.