Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slastičarski horror show Christine McConnell genijalno je osvježenje u masi istrošenih kuharskih TV žanrova

Christine McConnell zovu goth Martha Stewart ali to je samo jedan od nadimaka kojima je pokušavaju definirati, jer to nije lako.

Njen show The Curious Creations of Christine McConnell ove se sezone pojavio kao dark horse Netflixova gastro programa.

Negdje između how-to emisije o domaćim kolačima, Adams Family i Muppet Showa, Christine McConnell u svom serijalu ironizira klišeje o dobrim domaćicama, sama šije svoje haljine, udana je za svoje mačke, izbacuje spektakularno dizajnirane kolače s motivima iz horrora i živi s tri komična lutkarska lika koji uništavaju i zadnju mogućnost pretencioznosti.

https://www.instagram.com/p/Bl5oafxBfdN/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1442shky3dwki

Nismo ni znali koliko je trebamo nakon svih sezona Chef’s Tablea i Davida Changa. 

Christine McConnell nema osobitu profesionalnu biografiju. Ne baš uspješna dizajnerica i ništa uspješniji model, poznata je postala 2015, nedugo nakon što je dala otkaz u firmi u kojoj je radila kao tajnica.

U roditeljskoj kući u Los Angelesu počela je peći kolače iz hobija. Odlučila se ozbiljnije posvetiti tome nakon što je u Tarantinovu Django Unchained vidjela scenu s bijelom tortom.

https://www.instagram.com/p/BUF5QDLDIQM/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1493h2xm5lnd0

Napravila je istu troslojnu tortu s bijelom glazurom kakvu Leonardo Di Caprio jede u obračunu s Christophom Walzom, a dalje je, rekla je, za nju sve bilo samo pitanje pronalaženja vlastite estetike.


Našla ju je u golemim paucima od karamela, gusjenicama od kroasana i čudovištima od čokolade. Onda je za Halloween kuću svojih roditelja dekorirala kao nadrealističku posvetu Monster Houseu i postala viralni hit.

https://www.instagram.com/p/9AAoQXFhYk/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=135l9rurug2oy

Christine su kontaktirale skoro sve velike američke producentske kuće. Njene Instagram suradnje na promociji filmova Alien:Covenant, ljubavne fotografije s Jasonom iz Petka 13., serijal s Gingyjem iz Shreka i linija slatkiša Stranger Things za koju je dizajnirala i packaging, uvijek praćeni receptima, doveli su joj više od 300.000 followera.

https://www.instagram.com/p/BT7n9OMjXG2/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1ksxq6f0ph9tm

Nijedna od ponuda za TV show koje je dobivala nije ju privlačila, jer su joj uglavnom nudili reality forme u kojima se nije pronalazila. Dok se nije pojavio NBC Universal Wilshire Studios s idejom da snime serijal koji će praktički biti ekranizacija njezinog Instagram profila, s lutkama Briana Hensona, sina tvorca Muppet Showa Jima Hensona koji je uspješno nastavio obiteljsku tradiciju.

https://www.instagram.com/p/BT5DEfrjgQZ/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=fc6w6m54oy8r

Netflix je prihvatio ideju na prvom pitchingu. Curious Creations of Christine McConnell postao je prvi njihov uspješni uradi-sam show o hrani, sa zvijezdom koja nije profesionalni chef nego internetska senzacija.

https://www.instagram.com/p/BLw-X4ZDZCs/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=11qsr21rj4wrm

McConnell je sama dizajnirala scenografiju, kostime i kolače, dok je Henson oživio likove mumificirane sfinks mačke Rankles, zombi rakunice Rose s mašnom na glavi i vilicom umjesto lijeve ruke i velikog, dobrog vukodlaka Edgara.

https://www.instagram.com/p/p2YLFtFhVE/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=6p552o01hnw2

Ovaj vizualno neodoljivi, divno ironičan show neće vas naučiti nikakvom ozbiljnom slastičarstvu i baš zato ga volimo. Jer je zabavan i camp, uletio je u već čvrsto definirani žanr i ostao autentičan.

I nismo rekli najbolju stvar: ukletu kuću u kojoj Christine peče svoje jezive kolače opsjeda duh Dite Von Teese. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.