Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hendrick’s je otvorio spektakularnu novu destileriju u Škotskoj. Pogledajte Hendrick’s Gin Palace

William Grant & Sons u Škotskoj je otvorio spektakularno preuređenu, proširenu novu destileriju Hendrick’s gina. Naziv destilerije Hendrick’s Gin Palace dostojno je investicije od 13 milijuna funti, kojom su, u skladu s Hendrick’sovim brendom, tvornicu htjeli pretvoriti u “igralište za eksperimentiranje, izume i znatiželju.”

hendricks-gin-palace-ulaz (1)

Veliki vrt sa staklenicima za aromate inspiriran je viktorijanskim imanjima

Nova destilerija ima dvije dvorane sa šest kotlova. Među četiri Bennett stilla je i originalni stali bakreni kotao iz 1860. a ostali su vjerne replike. Od dva Carter Head kotla jedan je iz 1948. godine, a drugi je replika. Ova nova destilerija omogućit će udvostručenje proizvodnje Hendrick’sa, koji je od lansiranja 1999. do danas postao jedan od najprodavanijih ginova na svijetu.

hendricks-gin-palace-interijer

U laboratoriju glavne destilerke je i biblioteka okusa

U svibnju 2017. proširili su kolekciju Orbiumom, Hendrick’sovim originalnim ginom s dodanim kininom, pelinom i plavim lotusom. Iste su godine prvi put probili granicu od miliju prodanih sanduka gina i osvojili titulu Gin Brand Champion na listi Brand Champions 2018. koja objavljuje brendove destilata s više od milijun prodanih sanduka.

hendricks-gin-palace-kotlovi

Hendrick’s se proizvodi i u tri originalna stara kotla iz 1860. i 1948.

Osim većeg broja kotlova, u kojima se njihov slavni gin s okusima krastavaca i ruža proizvodi od studenog 2017. Hendrick’sova nova destilerija ima i veliki ograđeni vrt koji vodi u zimski vrt s palmama inspiriran starim viktorijanskim imanjima, smješten između dva staklenika za bilje koje će se koristiti u proizvodnji gina i eksperimentalni uzgoj biljaka iz cijeloga svijeta.

hendricks-orbium

Hendrick’s Orbium s kininom, pelinom i plavim lotusom lansiran 2017.

Na drugom katu je novi laboratorij glavne destilerke Lesley Gracie, s bibliotekom okusa, dvoranom za predavanja i barom. Sagrađena je i dvorana u koju će po potrebi moći dodati još kotlova, jer Hendrick’s već ima planove za idućih 20 do 40 godina. Među njima je i puno novih eksperimenata.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.