Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na ljubljanskom festivalu Top Vino 8.listopada točit će se Salon i Chateau d’Yquem

salon

Slovenska tvrtka eVino Gašpera Čarmana, 8. listopada u Ljubljani otvara drugo izdanje međunarodnog vinskog festivala Top Vino. Riječ je o najambicioznijoj vinskoj manifestaciji u Sloveniji pored prestižnog godišnjeg kongresa posvećenog rebuli u Vipolžeu.

Top Vino, koje ove godine predstavlja 30 posto više vina i vinara nego lani, održava se u Cankarjevom domu. Na dan festivala od 13 do 19 sati u otvorenom dijelu moći će se kušati vina više od 80 vinarija. U širokom i ambicioznom lineupu su neke od najsprestižnijih svjetskih vinarija i etiketa, poput Salona i Delamottea, Chateau d’Yquema, Chateau Giscoursa, Ornellaie, Tua Rite i Pontet Caneta.

top-vino
Na Top Vinu će se točiti niz francuskih, portugalskih, američkih, talijanskih, novozelandskih, austrijskih i španjolskih vina.
Radionice će među ostalima voditi Master of Wine Caroline Gilby i Primož Lavrenčič iz vinarije Burja, a ove godine e Vino će organizirati i kušanja vina iz cjenovnog ranga iznad 100 eura. S tek nešto više od sat vremena vožnje do Ljubljane, zagrebačka publika koja entuzijastično puni lokalne gradske vinske festivale, ne bi trebala imati ozbiljnog izgovora da se ne zaputi na kušanje nekih od zaista najboljih svjetskih vina i jaku reprezentaciju slovenskih vinara na Top Vinu.

 

TOP VINO
Cankarjev dom, Ljubljana
8. listopada 2018.
13:00-19:00

Ulaznice možete kupiti OVDJE
42 eura u pretprodaji
50 eura na dan festivala
ulaznice za radionice kupuju se posebno

 

Foto/Dean Dubokovič

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.