Naši smartphonei, kao i televizijske vijesti, kažu da dnevne temperature neće rasti iznad dvadeset stupnjeva. Jutarnje su već pale na dva do tri stupnja. Po ulicama i trgovima mirišu pečeni kesteni. Jasno je, dakle, da je sezona sladoleda gotova (premda volimo jesti sladoled i po hladnijem vremenu, u čemu smo katkad usamljeni). Evo, stoga, šest sladoleda koji će nas najviše sjećati na ovo ljeto.
Izabela je blagoljubičasti sladoled od grožđa istoimene sorte, onog od kojeg se načelno ne bi smjelo proizvoditi vino. Orijentova je Izabela esencija onih najaromatičnijih elemenata zrelog groždja, s optimalnom slatkoćom i puno svježine. Veličanstveni sladoledni završetak ljeta.
Riječ je o gastronomski najvažnijem Orijentovom sladoledu, koji je starinsku zlevku prebacio u novi medij, i koji je napokon afirmirao kukuruz šećerac kao perfektnu gastro namirnicu. Šteta što je ovaj izvrsni sladoled bio prekratko u ponudi.
Ova superiorna manufaktura sladoleda proširila je distribuciju i na more, kao i u niz zagrebačkih trgovina. Kamilica s marelicom spada među najelegantnije sladolede koje smo ikad probali.
Medenkov jesenski sladoled idealan je za sentimentalni mirisni ispraćaj toplog vremena i za pripremu za kiše i snjegove
Ovo je sladoled za odrasle, s okusom čokolade, kao recimo u 70 postotnom Lindtu. U srpnju i kolovozu zalijevali smo ga bourbonom ili Zacapom, pa svemu dodali zrelu trešnju ili jagodu
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.