Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Feravino je u HNK predstavilo pjenušac Grasecco, koji su Talijani iz Prosecca pokušali zabraniti

grasecco-feravino-g

Feravino nije moglo izabrati bolji ambijent za promociju svojih novih pjenušavih vina. Klasični interijer foajea Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, s bistama Augusta Cilića, Ane Roje, Milke Trnine i Jakova Gotovca, na stubištu s pravim crvenim sagom, zaista je perfektan za promoviranje potencijalnih upmarket vina.

feravino-ergovic

Vlasnik Feravina Ivan Ergović

Osobito ako su ta vina obilježena stanovitom kontroverzom. Ime Grasecco za bijeli brut i extra brut pjenušac proizveden charmat metodom, nije se svidjelo vinarima iz talijanskog Prosecca, koji su Feravinu pokušali zabraniti korištenje riječi Grasecco.

feravino-grasecco-catering

No, Feravino je na vrijeme zaštitilo termin Grasecco pri Europskoj Uniji, pa su lobisti iz Prosecca morali odustati, Grasecco se, kako ime kaže, proizvodi od graševine, u tankovima u Feričancima (golema većina hrvatskih charmat pjenušaca zapravo se proizvodi u sjevernoj Italiji, od hrvatskog mošta).

Osim Grasecca, Feravino je na lijepom partyju u HNK predstavilo i Francescu, ružičasti pjenušac od frankovke. Poslije službenog dijela promocije, koji je otvorio vlasnik Feravina Ivan Ergović, party u HNK nastavio se do kasno navečer, te sasvim sigurno traje i u vrijeme objavljivanja ovog teksta.

Za catering je bio zadužen restoran Tač, čija je šunka u kruhu planula u prvih 45 minuta.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Feravino je u HNK predstavilo pjenušac Grasecco, koji su Talijani iz Prosecca pokušali zabraniti

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min