Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dvije Feravinove etikete i Agrisova graševina 2016. osvojile su broncu na IWC u Londonu

miraz-iwc

Ledena frankovka iz 2015. i Graševina Miraz iz 2016. slavonske vinarije Feravino osvojile su brončane medalje na londonskom International Wine Challengeu. IWC je, uz Decanterove Svjetske vinske nagrade (DWWA) najvažnije globalno vinsko natjecanje.
Ledena frankovka spada među egzotičnija hrvatska vina. Kad smo je lani probali u Feravinovu podrumu u Feričancima, pokazivala je krajnje neobičan bouquet koji se sastojao suhog cvijeća, puno crvenog voća, ponešto meda i onih neobičnih elemenata laka i lanolina, koji se katkad javljaju u slatkim vinima. Graševina Miraz spada, pak, me elitne hrvatske graševine, s naglašeno bogatom aromatikom, solidnim tijelom i lijepom , uljastom teksturom. IWC ove medalje pokazuju da proces repozicioniranja Feravina, koji je pokrenut prije par godine, uglavnom ide u ispravnom smjeru.

agris-grasevina-id

Važan uspjeh na International Wine Challengu zabilježila je i mlada vinarija Agris, s graševinom iz 2016. koja je također osvojila brončanu medalju. Ovo je prvi put da se Agris prijavio na međunarodno natjecanje. Agris je projekt je uspješnog riječko-zagrebačkog marketingaša Borisa Lešića, koji je na zapadnom rubu Zagreba, u Rakitju, izgradio vinariju gdje komercijalno prerađuje  graševinu i malvaziju. Lešić kupuje grožđe s premium položaja obje sorte: malvazija dolazi sa Santa Lucie, a graševina s kutjevačkog Venja, dok vina proizvode enolog Leo Gracin i Vinolab, koji je  prije skoro desetak godina bio etablirao Feravino kao jednu od važnijih naših kontinentalnih vinarija. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.