Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kamenice, pjenušci i ručno rezani pršut u Isabella Resortu pokazuju da standard hotelskih doručaka jako raste

Restoran Momenti brine se da gosti Valamar Collection Isabella Island Resorta, smještenog na otoku Sveti Nikola preko outa Poreča, dan počnu sretni i zadovoljni. Momenti, naime, poslužuje jedan od raskošnijih i atraktivnije prezentiranih doručaka koje smo vidjeli u Hrvatskoj.

Svakih dvadesetak minuta netko od kuhara donosi kašetu svjeże otvorenih kamenica, koje se prezentiraju na puno leda i s puno kriški limeta kraj velike posude s pjenušcima, comme il faut.

Jako je važno što su kamenice postale standardni dio ponude za doručak u ambicioznijim hrvatskim hotelima.

Desno od kamenica nalazi se pult sa suhim mesom na kojem dominiraju pršut ručno rezan pred gostima, i oveća mortadela u crvenom stroju za rezanje mesa. Tu je još i nekoliko domaćih kobasica i salama.

Izbor sireva i malih ribljih jela također izgleda vrlo dobro, selekcija voća standardno je bogata, pred štednjacima za pečenje jaja stvaraju se uobičajeni redovi, dok se med poslużuje u saću.

Na posebnom vanjskom stolu s velikim sokovnikom rade svježe cijeđene sokove od voća i povrća. A la carte jela, poput fritaje s puno crnih tartufa i omleta s artičokama, lokalna su i drukčija nego drugdje: omlet s artičokama još nismo vidjeli u Hrvatskoj.

Budući da Isabella obuhvaća smještaj u četiri i pet zvjezdica, ovako bogat doručak čisti je upgrade za sobe s četiri zvjezdice (samo a la carte ponuda rezervirana je samo za goste s pet zvjezdica). Dok gosti doručkuju jela s a l carte menija, konobari na terasi raznose i tacne s finger foodom. Doručak traje četiri sata, do jedanaest.

Doručak na Svetom Nikoli spada među najbolje koje smo u zadnje dvije godine vidjeli u Hrvatskoj, skupa s doručcima u One Suiteu, Navisu i lošinjskom hotelu Bellevue.

Budući da je dobar doručak osobna iskaznica svakog hotela, veseli što su se domaći hotelijeri počeli natjecati u kvaliteti, širini izbora i atraktivnosti svojih doručaka.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.