Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Anthony Bourdain posthumno je dobio šest Creative Arts Emmyja, nagrada koje je najviše cijenio

bourdain-parts-unknown

Anthony Bourdain tek je nakon smrti dobio vrhovno priznanje za svoj rad na televiziji, kojim je promijenio senzibilitet masovne publike prema gastronomiji. U nedjelju navečer Parts Unknown, Bourdainov zadnji projekt u partnerstvu sa CNN-om , dobio je šest Creative Arts Emmyja. Riječ je o nagradama koje se dodjeljuju se prije glavnih, Primetime Emmy nagrada, za najveće dosege u tehničkim aspektima televizijske produkcije, od scenografija, montaža, fotografije do castinga, najboljih crtića, montaže zvuka i slično.

Iako je za Parts Unknown dobio pet Primetime Emmyja i bio nominiran dvanaest puta, Bourdain je priželjkivao upravo nagradu u kategoriji kreative, rekla je njegova producentica Lydia Tenaglia preuzimajući Emmyje. “Tony je puno puta nominiran za ovaj Emmy. Uvijek ga je najviše cijenio, ali mu je izmicao. Zato večeras prihvaćam ovu nagradu u njegovo ime, s neizmjernim slatkogorkim osjećajem…Pisao je nesmiljeno, inteligentno, vrlo stvarno, no bullshit.”
Bourdain je nagrađen za najbolji scenarij u epizodi o jugu Italije i najbolju informativnu seriju, a njegov tim za najbolju montažu i zvuk u informativnom programu u epizodi iz Lagosa, montažu zvuka za epizodu iz Seattlea. Explore Parts Unknown, web stranica i digitalna verzija serije, nagrađena je u kategoriji najbolje kratke forme ili realityja.

Zadnja sezona serije Parts Unknown počet će se prikazivati na CNN-u 23. rujna. Netflix je najavio da seriju u listopadu uklanja sa streaming servisa. To se prema ugovoru s Bourdainovom produkcijom trebalo dogoditi još u lipnju, ali su zbog Bourdainove smrti i interesa publike produljili rok.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.