Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Englezi su napravili prvi kruzer s vlastitom destilerijom gina u potpalublju

kruzer-destilerija

Brodarska kompanija P&O Cruises najavila je svoj novi kruzer Ionu, prvi kruzer koji će imati vlastitu destileriju gina i bar s tridesetak vrsta specijalnih ginova.
Kruzer Iona koji se za porinuće u svibnju 2020. priprema u njemačkom brodogradilištu Meyer Werft, plovit će s 5200 putnika i članova posade. P&O-ov glavni sommelier Olly Smith bio je domaćin promotivnog eventa na kojemu je najavljena destilerija na kruzeru.

andersons-gin

Njihov glavni kruzer Britannia već ima bar specijaliziran za ginove. P&O je lani naručio svoj prvi gin Anderson’s, nazvan po suosnivaču kompanije Arthuru Andersonu, koji za njih proizvodi škotska destilerija Summerhall, proizvođač Pickering’s gina. Na kruzeru će proizvoditi drugi gin, a brod će osim destilerije imati i listu specijalnih sireva sparenih s vinima i glazbom koju potpisuje bivši basist Blura Alex James, fine dining Glass House restoran čiju vinsku listu potpisuje Olly Smith i gastro pub Keel and Cow. Krstarenja na Ioni u prodaji su od ovog mjeseca. Ovaj potez brodara još je jedan dokaz da trendi ginovi ne samo da nisu postigli komercijalni vrhunac na tržištu, nego vjerojatno još nismo ni blizu tome.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.