Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

7 najboljih malih hotela na Jadranu

ld-palace-hotel-terasa

Mali hoteli, s oko desetak soba, svojedobno su predstavljali avangardu hrvatskog turizma. Prije deset i više godina, dok na Jadranu gotovo i nije bilo velikih hotela s pravih pet zvjezdica, mali su hoteli bili jedini svjetionici luksuza i osobnosti. Današnja se njihova uloga promijenila: neki mali hoteli prerasli su u veće luksuzne institucije, poput Meneghettija, dok drugi čine one dragocjene ukrase, koji obogaćuju bilo koju destinaciju. Evo liste najboljih malih hotela na Jadranu.

1. Vestibul, Split

vestibul

Vestibul se zapravo, susreće s nizom problema koji umanjuju njegovu vrijednost i cijenu, pa se sobe sada mogu dobiti već za 1100 kuna. Jedan od glavnih problema jest ugostiteljstvo. Vestibul nikad nije imao dobar bar ni restoran. Međutim, Vestibulove komforne i lijepe sobe smještene su doslovno usred Dioklecijanove palače, što znači da su pojedini dijelovi zidova zapravo dijelovi originalne palače. Neprocjenjivo.

2. Bevanda, Opatija

bevanda

Bevanda ima uvjerljivo najbolje uređene sobe među svim hrvatskim manjim hotelima, a tu je negdje i u apsolutnoj konkurenciji. Bevanda ima i perfektno uređen restoranski prostor, dok je bar ove godine bio živahan do dugo u noć. Cijene u baru iznimno su korektne za pravi five star hotel.

3. San Rocco, Brtonigla

san-rocco-terasa

San Rocco je utemeljitelj niza hotelskih žanrova u Hrvatskoj. San Rocco spada među prve luksuznije obiteljske i među prve gastrohotele kod nas. San Rocco se i dalje uspješno bavi ozbiljnim kuhanjem, sobe su modernizirane, minibarovi i kupaonice uzorne, a eksterijeri s umirujućim pogledom na maslinike i s novim bazenom prilično jedinstveni. San Rocco i nakon petnaest godina ostaje u samom vrhu svog žanra.

4. LD Palace, Korčula

ld-palace-hotel-terasa

LD je skup luksuznih apartmana, nazvanih po egzotičnim krajevima koje je proputovao navodni Korčulanin Marko Polo. LD je jedan od prvih luksuznih hotela otvorenih u južnoj Dalmaciji, a njegova restoranska terasa autentično je spektakularna. Ocjena 8.5 na Booking.comu trebala bi zabrinuti vlasnike.

5. The Melegran, Rovinj

melegran-soba

The Melegran je najvažniji novi hrvatski hotel. U sedam ili osam soba Melegran je uspio artikulirati potpuno novi proizvod; hotel koji odražava vrijednosti i ukus svojih gostiju. Melegran je, nadalje, uz dubrovački One Suite uvjerljivo najpreciznije brendirani hrvatski hotel. Nadamo se da će se već iduće godine proširiti, premda je sadašnja lokacija u kamenoj zgradi iz 19. stoljeća usred Starog grada posve neodoljiva.

6. Life Palace, Šibenik

life-palace-zgrada

Life Palace je još jedan hotel s apsolutno nevjerojatnom lokacijom, usred povijesnog dijela Šibenika, udaljen parsto metara od Katedrale. Sobe su prostrane s obzirom na lokaciju, prilično udobne, s vrlo dobro opremljenim kupaonicama i genijalnim pogledima na ulice, fasade i zvonike jednog od najljepših hrvatskih gradova.

7. Mauro, Poreč

mauro-porec-hotel

Mauro je ugodan mali hotel na porečkoj rivi, vjerojatno najbolji u gradu koji se nažalost odlikuje mediokritetskim hotelijerstvom. Mauro ima izvrsnu poslugu i sasvim korektne sobe, dok je doručak na proljeće izgledao kao da dolazi iz vrlo prosječnog supermarketa. Nadamo se da su se u međuvremenu bar malo potrudili oko tog esencijalno važnog segmenta hotelskog biznisa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.