Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Šibenska Marenda simpatična je krčma sa solidnom hranom i najgorim bijelim vinom na svijetu

marenda-g

Šibenska Marenda kultni je lokal, koji postoji već četrdesetak godina, o kojem u svim medijima možete pročitati samo hvalospjeve, i koji poštuju i vole mnogi profesionalci iz restoranske industrije.
Marenda, smještena u lijepoj kamenoj Ulici nove crkve, kuha jedno do dva dnevna jela, dok se na stalnom meniju nalaze pršut, sir, frigane lignje i sitna riba, slana plava riba i buncek, ali i par potpuno beskarakternih jela poput pilećih prsa s roštilja i pohanog svinjskog kotleta.

marenda-ulaz

Budući da je bakalara nestalo već u pola jedan popodne (ostalo je bilo još samo varivo od tikvica), naručili smo pršut, sir i pržene girice.
Ribe su bile vrlo fine, te su ostavljale dojam svježine. Pršut je bio okej za hrvatske standarde tog inače plemenitog proizvoda, dok je polutvrdi sir u maslinovu ulju imao finu kremastu teksturu i delikatan okus.

marenda-girice
Hrana, dakle, nije loša ali je daleko od posebne, i to u žanru tradicionalnih, starinski krčmi.
Jedna krčma na riječkoj tržnici prije dvije godine puno nas je više impresionirala. Još se sjećamo izvrsnih ražinih krila, koja smo ondje ručali.

marenda-prsut
I dok je hrana u Marendi bila okej, situacija s pićima je tragikomična. Marenda , naime, toči samo jedno vino, debit vlastite proizvodnje, koji je bio toliko oksidiran i tup, da spada među najgora bijela vina koja smo ikad kušali.

marenda-ulaz
Poslije prve čaše morali smo preći na pivo. Čak i Karlovačko, koje inače jako ne volimo, doimalo se finim u usporedbi s Marendinim bijelim vinom.
Marenda očigledno zna ponešto kuhati i ima smiješno niske cijene (porcija pršuta košta 35 kuna). Ali, njen kultni status spada među tipične hrvatske restoranske mistifikacije.

MARENDA 1
Ulica nove crkve 28, Šibenik

HRANA -3/5 PIĆA 0/5 AMBIJENT -4/5 (terasa)
SERVIS -3/5

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.