Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Hrvatsku je stigao ekskluzivni Billecart-Salmon šampanjac kreiran za 200. obljetnicu osnivanja kuće

billecart-200

Šampanjska kuća Billecart-Salmon 200.obljetnicu svog osnivanja obilježava posebnom etiketom, napravljenom od najboljih vina iz osam grand cru vinograda u Côte des Blancs i Montagne de Reimsa, iz berbi 2000, 2003, 2008. i 2012. Šampanjac je upravo stigao na Hrvatsko tržište, preko Billecart-Salmonova uvoznika, tvrtke Acrobat Dina Kušena.

Billecartov obljetnički šampanjac cuvee je 92 posto pinot noira, 4 posto chardonnaya i nešto pinot meuniera. Na tržište su pustili 1818 magnuma, broj koji označava godinu osnutka Billecart Salmona u Mareuil-sur-Ayu, te 18 jeroboama. Očekivana cijena magnuma ne oko 13.000 kuna.

Roland Billecart, nasljednik sedme generacije obitelji koji je nedavno preuzeo šampanjeriju, rekao je da je Billecart-Salmon ovim šampanjcem htio “dočarati esenciju kuće”.

Povodom 200. obljetnice Billecart Salmona, njihov prestižni blanc de blancs šampanjac preimenovan je u Cuvee Louis, u čast brata Elisabeth Salmon koji je za života bio glavni enolog vinarije. Nove etikete predstavljene su 24. svibnja u londonskom Four Seasonsu, u restoranu La Dame de Pic i u pariškom restoranu L’Arpege.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.