Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zašto je pobogu Atrij izmedju Gajeve i Tesline prekinut lokotom i rešetkama?!

atrij-pingvin-resetka

Atrij između Gajeve i Tesline ulice već je trideset godina jedan od markantnijih i prometnijih društvenih prostora u centru Zagreba. Prije dva, dva i pol desetljeća ondje su sa strane Gajeve radili legendarni Hard Rock Cafe i podrumski bar Thalia, kao i veliki kafić Atrij, dok su prostor prema Teslinoj obilježavali BP Club, čije zatvaranje do danas nismo prežalili, i sendvič bar Pingvin, koji srećom još uvijek radi.

atrij-resetka1
Glavna značajka tog prostora u najstrožem središtu grada uvijek je bila lagana pokretljivost. Iz Gajeve se kroz Atrij prolazilo u Teslinu, iz jednog kafića išlo se u drugi, ljudi su cirkulirali u oba smjera, družili se, komunicirali, čitali programe ZKM-a… Sve do prije nekoliko dana, kad je Atrij prekinut na dva dijela rešetkom i lokotima postavljenim između dijela koji gleda na Teslinu i dijela okrenutog prema Gajevoj.
Konobari u Pingvinu rekli su nam da je rešetku postavilo Zagrebačko kazalište mladih. Zasad nismo uspjeli provjeriti je li ZKM zaista krivac za pretvaranje Atrija u zatvor. U svakom slučaju, riječ je o još jednom trijumfu represivnog uma, koji je nagrdio strogi centar Zagreba.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.