Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bolska Elaphusa prosječan je hotel tipičan za neambiciozni turizam tog prekrasnog otoka

elaphusa-g

Blue Sun Elaphusa je, kažu, najbolji veliki hotel na Braču, pa smo ondje proveli par dana da vidimo kako izgleda najbolji veliki hotel na jednom od najljepših jadranskih otoka. Počnimo s prednostima. Elaphusa je, dakle, definitivno neusporedivo bolja od umaškog Melia Corala koji ima pet zvjezdica, dok Elaphusa ima četiri.

Elaphusine su sobe nešto veće, kupaonice još malo veće, a televizor i balkon bitno veći nego u onom lažnom umaškom five star hotelu. Nadalje, u sobama se nalaze svi mogući snackovi lokalne tvrtke Uje, koji uključuju fine slane bademe, čokoladne masline i još par sitnica koje odmah podignu sobu. K tomu još treba dodati besplatnu košaru voća.

elaphusa-soba

Na dobar dojam utječu još i donekle kompetentna karta pića u baru Ela, te vrlo profesionalni gospodin u funkciji bellboya, koji je preuzeo naše kofere i futrole za haljine i odijela čim smo parkirali ispred hotela, da bi prtljagu isporučio u sobu za nekih pet minuta.

elaphusa-grickalice

Sve je ostalo nedopustivo prosječno za hotel koji u ovo doba godine košta 280 eura na noć. Namještaj u sobama posve je bezličan, kozmetika u kupaonicama nulte kvalitete, dok madraci i jastuci pripadaju hotelima s tanke tri zvjezdice. Elaphusa je , nažalost, dosadno prosječna kao i skoro sve drugo što smo vidjeli na Braču, osim briljantnog i svjetski konkurentnog Lemongardena, i vinarije Stina, najvažnijeg velikog dalmatinskog proizvođača vina. 

elaphusa-ela-bar

I dok Lemongarden ostavlja dojam kao da je došao iz neusporedivo sofisticiranijeg svijeta, i dok Stina pokazuje kako vinarija može postati središnje društveno mjesto na otoku, hotel Elaphusa,  brojni barovi, bistroi i dućani dokazuju da se brački turizam zapravo i dalje temelji na prodaji sunca, mora i vjetra.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.