Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U ogorčenoj borbi za najgoru TV emisiju o hrani, Kuhanje je IN danas je pobijedilo čak i Hranu i vino

kuhanje-je-in1

Prije nekoliko tjedana pohvalili smo Novu TV zato što je angažirala vrhunskog kuhara Antu Udovičića za izdanje Kuhanje je IN, koje ide petkom. Kuhanje je IN kratki je format za recepte koji se emitira u sklopu “lifestyle” IN Magazina Nove TVU ponedjeljak predvečer, iza dominantne brazilske utakmice protiv Meksika, daljinski nam je upravljač zalutao na Novu TV, baš na Kuhanje je IN, gdje smo se uvjerili kako je Udovičićev angažman tek iznimka u moru nevjerojatno nekvalitetnog sadržaja, što ga ta rubrika svakodnevno emitira.

S ponedjeljkom 2. srpnja Kuhanje je IN postalo je definitivno najgora emisija o hrani u povijesti hrvatskih televizija, gora čak i od legendarne makedonske produkcije Hrana i vino, koja se emitira na hrpi hrvatskih lokalnih TV postaja. Evo zašto.

Kuhanje je in ovog je ponedjeljka prezentiralo izradu nekakvih kiflica s nadjevima za pizzu. Tijesto i preljev za kiflice bazirali su se na margarinu. Osim notorne činjenice da je margarin u većini svojih verzija prilično nezdrav i da je posve bezukusan, margarin se osobito ne bi trebao koristiti u pripremanju i pečenju tijesta, zato što sadrži puno veći postotak vode i manji postotak a masnoće u usporedbi s maslacem. Što znači da ćete neizbježno dobiti nekonzistentno tijesto koje vrlo lako može postati gnjecavo, ili se pak može raspadati.

Razumijemo a Nova TV želi pokupiti novac od Zvijezde, čiji PR-ovci već godinama pokušavaju ugurati margarin u one kulinarske sfere, gdje mu definitivno nije mjesto.  No, producenti formata Kuhanje je IN mogli su odmah Sanji Doležal servirati razne kreme s margarinom, ili margarin kao bazičnu masnoću za termičku obradu hrane, jer je u tim kontekstima margarin neusporedivo benigniji, nego kad je riječ o pripremi i pečenju tijesta. Ova je emisija bila loša za interese oglašivača, i još puno groznija za Novu TV, jer sada zaista ne postoji niti jedar razlog da bilo tko, tko voli hranu, gleda Kuhanje je IN, osim petkom kada se vrte emisije sa sjajnim Antom Udovičićem.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.