Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sauvignon Vezak iz 2017. vjerojatno najbolje vino dosad proizvedeno u Vinariji Daruvar

vezak-2018-g

Veliki zahvat rebrandinga daruvarskih vina, koji je obuhvaćao promjenu stila od polusuhih prema suhima, kao i promjene etikete i uvođenje široko dostupne ali i međunarodno nagrađene graševine Vezak, doživio je vrhunac novim izdanjem sauvignona Vinarije Daruvar.

Daruvarski sauvignon iz 2017. godine vjerojatno je najbolje vino, dosad proizvedeno i buteljirano u Daruvaru. Novi daruvarski sauvignon vino je čvrste strukture, oštrih kiselina, naglašene svježine, ali i dovoljno jakog tijela koje kiseline i svježinu čini skladnima i ugodnima. Tekstura je gotovo uljasta, arome bogate, travnato voćne, a okus neobično dug za mladi hrvatski sauvignon.

vezak-2017-ID

Ovim se vinom Vinarija Daruvar definitivno uvrstila među svega nekoliko najboljih hrvatskih proizvođača sauvignona (Korak, Galić, Bolfan, Radovan). Osobita prednost ovog sauvignona koji je nastao nakon dosta dugog i promišljenog procesa blendinga, jest njegova sklonost hrani.

Novi daruvarski sauvignon gastronomsko je vino sa širokim rasponom slaganja s hranom, od kamenica i šparoga preko rižota do male plave ribe i piletine. Loša je strana Daruvarskog sauvignona iz 2017. što ga uglavnom neće biti u trgovinama. Velika većina od 13 tisuća proizvedenih boca završit će u restoranima i hotelima.

Gastropreporuka Ovo smo vino dosad probali uz kamenice s kojima se složio skoro perfektno, pa uz sirove škampe koje je podnio iznad očekivanja, pa uz sushi, hosomaki s tunom, gdje se također izvrsno snašao. Rižoto je, naravno, prirodno jelo uz dobre sauvignone, jer njihova kiselina i svježina reduciraju i prikrivaju masnoću rižota. Zbog solidnog tijela Daruvarski bi se sauvignon mogao piti i uz piletinu s roštilja, uz pohanu piletinu kao i uz frigane ili pečene srdele.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.