Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li sinoćnje ubojstvo početak kraja fenomena Zrće?

zrce

Zrće smo zadnji put posjetili lani u srpnju. Ostali smo prilično impresionirani. Golemi mehanizam zabave na Zrću funkcionirao je besprijekorno. Plaža je bila savršeno čista, šankovi uredni i profesionalno organizirani, osoblje maksimalno profesionalno, a turisti veseli i posve neagresivni.

Zrće je izgledalo kao perfektan primjer specifičnog, jako modernog i jako efikasnog turističkog modela. Takvo Zrće valja podržati: ono je, uostalom, jedna od najboljih reklama za hrvatsku turističku industriju. Međutim, sinoćnje ubojstvo ispred kluba Kalypso koji je pokrenuo fenomen Zrća, moglo bi stubokom promijeniti sudbinu jedne od najvažnijih hrvatskih turističkih atrakcija.

Ovdje nije riječ o samom zločinu.Takve se tragedije nužno dešavaju na mjestima gdje se okupljaju tisuće i tisuće ljudi punih alkohola, adrenalina i narkotika. Problem je u kontekstu zločina. Prema preliminarnim policijskim izvještajima, sinoćnje ubojstvo i dva ranjavanja, dogodili su se uslijed sukoba dvije grupe Britanaca, a povod sukobu vjerojatno su bila opojna sredstva.

Ako Zrće postane mjesto sukoba bandi koje se bave drogama, ono će postati neodrživo, što će uništiti sadašnji model paškog turizma. Ako policija pak jako postroži kontrolu na Zrću, to bi moglo odbiti velik dio posjetitelja svjetski najpoznatije hrvatske plaže.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.