Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Paulaner Grill Bar inteligentna je gostionica s manjim roštiljskim problemima

paulaner-hobotnica

Paulaner Grill Bar smješten je u idiličnim podsljemenskim predjelima zapadnog Zagreba, iznad Črnomerca, koji još nisu obilježeni velikim vilama s bazenima, i koji su najljepši u ovo doba godine, kad ste sa svih strana okruženi zelenilom i cvijećem.

Paulaner Grill Bar kultna je pivnica i roštiljarna staro, suburbanog zapadnog Zagreba zahvaljujući pametnom i dosljednom konceptu, koji podrazumijeva odličnu vrijednost za novac, relativno široki raspon jela i neobično uredno uređenu blagovaonicu, koja jednostavnom kuhanju daje restoranski  dignitet.

Odlična vrijednost za novac znači da svako jelo s roštilja u cijeni od pedesetak ili šezdesetak kuna  podrazumijeva prilog po izboru i da su porcije ogromne (300 grama biftek i pljeskavica).

Široki raspon hrane znači da Paulaner uz desetak uobičajenih stvari s roštilja na stalnom meniju ima i hobotnicu, steak od tune i file bijele ribe, kao i nekoliko raznih bifteka.

Naručili smo hobotnicu koja je bila ugodno mekana, i masivnu pljeskavicu koja dijeli zajednički problem s nizom zagrebačkih roštiljarni. Paulanerova pljeskavica ima onu nesretnu strukturu paštete, što degradira fini okus mesa.

Da pljeskavica pod zubima ne asocira na pečenu paštetu, što je posljedica pogrešno mljevene govedine, Paulaner bi dobio višu ocjenu.

Crni kruh bio je neobično ukusan, salate uzorno svježe, konobar besprijekorno profesionalan.

Posebno nas je iznenadila vinska lista, uvjerljivo najkompetentnija među svim zagrebačkim roštiljarnama, pa smo se protiv zagrebačke vrućine borili vrlo dobrom Geržinićevom malvazijom.

PAULANER GRILL BAR
Črnomerec 102, Zagreb

HRANA -3/5  VINO -3/5 AMBIJENT -4/5  POSLUGA -4/5
sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.