Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Tomislav Bolfan opet je napravio vrlo dobar sauvignon

bolfan-sauvignon-2017-g

Tomislav Bolfan, začetnik zagorskog profesionalnog vinarstva, u zadnjih se pet godina nametnuo kao jedan od najboljih hrvatskih proizvođača sauvignon blanca Bolfanov sauvignon iz 2015. godine pobijedio je, primjerice, na svjetskom natjecanju sauvignona u Španjolskoj. Sauvignon iz u Zagorju teške 2017. godine izrazito je kiseo, ali ima dovoljno tijela i solidnu teksturu da kiselina ne bi ostavljala dojam neugodnosti u ustima, što se naravno može dogoditi kod jednodimenzionalno kiselih vina.

Bolfanov sauvignon iz 2017. na nosu je izrazito zelen, s puno aroma pokošene trave, šparoga, ogrozda te s nijansama limete. Riječ je o osvježavajućem, lakopitkom vinu s dosta supstance, koje potvrđuje Bolfanov liderski status uz Koraka i Galića, među kontinentalnim proizvođačima sauvignon blanca.

Gastropreporuka Zeleni stil sauvignon blanca idealno se slaže sa zelenim šparogama, kao i s većinom rižota, jer ništa tako dobro ne reže masnoću rižota kao sauvignonova svježina i kiseline. Najtoplije preporučujemo i meke kozje sireve, mlade dimljene sireve, kao i kamenice.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Tomislav Bolfan opet je napravio vrlo dobar sauvignon

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min