Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OTVORENA FOODBALERKA Utakmice ćemo ove godine gledati uz koktele, pašticadu, sladolede, BBQ…i dječje kašice

foodbalerka-g

U četvrtak je na novoj lokaciji na Strossmayerovom trgu otvorena Foodbalerka, food festival specijaliziran za svjetska i europska nogometna prvenstva. U trećem izdanju Foodbalerka će pratiti Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Naglasak će kao i svakog puta biti na hrani i piću, dok će popratni sadržaj, nogomet ili večerašnji koncert TBF-a, biti usputna zabava za sve gastro entuzijaste.

El Toro

S obzirom na to da se radi o nogometnom prvenstvu bio bi red za početak predstaviti Ginglebells, s izvanrednom ponudom pića. Njihov tradicionalni Kiss My Gin koktel ovaj put će biti predstavljen s prirodnim sokom od jagoda, a za sve klasičare u ponudi se nalazi i Tom Collins na bazi gina, limuna i mineralne vode. Glavni sponzori su Samsung, sa šatorom prepunim gadgeta i Garden Brewery koji osim svog štanda s pilećim krilcima i čipsom od batata opskrbljuje ostatak festivala širokom ponudom craft piva. Za one najmlađe, HiPP je instalirao dva trampolina, a na svojoj kućici služe svoje kašice. U centru zbivanja nalaze se sada već isprofilirani street food brendovi.

time-hromalic

Nogometni semifreddo na štapiću Roberta Hromalića (gore) i Timeov ljetni finger food

Time

KOVA0622

Time nas je ponudio prekrasnim hrskavim semifreddom Roberta Hromalića u bojama dresova reprezentacija iz naše skupine,  i raznim ljetnim salatama. El Toro je ponovno ispunio očekivanja s prethodnih food festivala, gdje su predstavili Tex-Mex chicken wrap i beef quesadillu koji savršeno pašu u formu događaja i generalnu ponudu pića. Kreativni duo T&T s Fuliranja, ovaj put umjesto street sarmica servirat će pašticadu u pita kruhu, a dužan nije ostao niti Marin Vanjak sa svojim BarbaQ-om, koji u autorskom smokeru priprema interesantne inačice pulled porka u nogometnim varijantama Ramos Pork, Super Mari burger i Cristiano/Leo salata.

T&T

T&T na Foodbalerku dolazi s pašticadom u pita kruhu

Plac

Plac

t&t kokteli

Posebno treba pohvaliti marinirana pileća krilca od 50-ja koja sadrže ono najbitnije od američke fast food kulture u najboljem svijetlu. Osim TBF-a, sljedećih dana zabavljat će nas Gustafi, Bolesna Braća i Psihodmodo pop. Do 15. srpnja posjetitelji će imati priliku uživati u hrani, glazbi i nogometu koji je zaista najveći pokretač ovog tematskog festivala.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.