Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U lošinjskoj Alhambri u nedjelju će se održati degustacija legendarnog konjaka LOUIS XIII

louisXIII

U na terasi lošinjskog hotela Alhambra ove nedjelje održat će se degustacija LOUIS XIII konjaka. Brend ambasador Remy Martina goste će provesti kroz sve konjake iz portfolia kompanije dostupne na tržištu, dok će kulminacija večeri biti  tasting legendarnog konjaka LOUIS XIII.

Konjak LOUIS XIII smatra se najluksuznijim, najfinijim žestokim pićem uopće. Njegovo porijeklo veže se uz samo osnutak kuće Remy Martin u 18. stoljeću. Remy Martin konjake je pod svojim imenom počeo prodavati nakon sto godina u biznisu, kada je posao preuzeo Paul-Emile Remy Martin, koji je prekinuo tradiciju prodaje konjaka u bačvama i počeo ih buteljirati. Godine 1874. Paule-Emile je kreirao blend najboljih konjaka sa svojih najboljih položaja u Grande Champagne.

Tako je nastao LOUIS XIII najprestižniji konjak na svijetu. Konjak od 1200 destilata starih od 40 do više od 100 godina isprva se prodavao kao “Vrlo stari konjak iz Grande Champagne nepoznatog godišta”, da bi kasnije dobio ime po francuskom kralju LOUIS XIII. Luksuzni, individualno numerirani kristalni dekanteri u kojima se prodaje imaju oblik metalne čuturice iz bitke kod Jarnaca (1569.) koju je Paul-Emile Remy Martin kupio 1850.i zaštitio prava na njezinu reprodukciju. Prvi LOUIS XIII u ručno izrađenom, puhanom kristalnom dekanteru predstavljen je 1874. povodom 150. obljetnice kuće. Danas ih na isti način najugledniji francuski proizvođači kristala Baccarat, Saint-Louis i Cristallerie de Sevres.

Desetljećima simbol ultimativnog luksuza i stila, LOUIS XIII čuven je po izrazito floralnoj, raskošnoj i elegantnoj aromatici u kojoj dominiraju kozja krv, jasmin i ruža, diskretne note zrelih dinja bresaka s malo marcipana u pozadini. Raskošni okus stvaraju narančin cvijet, cimet, bademi i breskve i slatko cvijeće, dok na dugom finišu delikatno pokazuje vinski karakter, s finom slatkoćom japanskog hrasta, dinjom i cvjetnim notama. Prezentacija u Alhambri vrlo je važan pokazatelj zrelosti hrvatskog tržišta na koje počinju dolaziti najplementija pića na svijetu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.