Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najbolji na San Pellegrinovoj listi World’s 50 Best Restaurants bit će proglašen na svečanosti u Bilbau 19. lipnja

san-pellegrino-eleven-humm

U utorak 19. lipnja na svečanosti u baskijskom gradu Bilbau objavit će se San Pellegrinova lista World’s 50 Best Restaurants, najboljih restorana na svijetu. Sedam dana ranije, 12. lipnja, bit će poznata imena restorana koji su ušli na donji dio liste, od 51. do 100. mjesta.

Proglašenjem najboljeg restorana na svijetu u Bilbau, završit će ovogodišnji ciklus dodjela San Pellegrinovih nagrada. Prije tri tjedna u Milanu japanski chef Yasuhiro Fujio proglašen je najboljim mladim kuharom na svijetu. Nešto ranije Britanka Clare Smyth naslijedila je Anu Roš na prijestolju najbolje chefice na svijetu, dok je tajlandski restoran Gaggan ponovo izabran za najbolji restoran u Aziji.

Najbolji restoran na svijetu u izboru World’s 50 Best bira oko 800 glasača iz cijelog svijeta, koji su raspoređeni u regionalne panele. Riječ je o uvjerljivo najutjecajnijem takvom globalnom izboru, koji dramatično utječe na poslovni status pobjedničkog restorana i njegova chefa.

Lani je najboljim restoranom na svijetu proglašen njujorški  Eleven Madison Park s chefom Danielom Hummom. Ove se godine špekulira da je među glavnim favoritima baš tajlandski Gaggan. U prethodnim su San Pellegrinovim izborima višestruko pobjeđivali neki od zaista najvažnijih restorana na svijetu, poput El Bullija, Fat Ducka i Nome.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.