Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Uskoro kreće Kumamoto, prvi hrvatski pop portal za masovnu i zabavnu prehranu

kumamoto-najava-g

Kult Plave Kamenice u lipnju pokreće novu web stranicu posvećenu hrani i piću. Riječ je o Kumamotu, portalu koji će se baviti raznolikim fenomenima masovne prehrane, od preko brendova popularnih među tinejdžerima, do tematiziranja fast food lanaca.

Kumamoto će uspoređivati i testirati najtraženije proizvode iz supermarketa, analizirati okuse i sadržaje najprodavanijih gaziranih pića, raspravljati o tome zašto je jedan globalni lanac hamburgera uspješniji od drugog, istraživati navike potrošača i objavljivati recepte za jela koja formiraju okuse vrlo mlade publike.

kumamoto-najava

Tržište masovne prehrane, kojem smo svi izloženi i koje čini velik dio našeg dnevnog unosa kalorija, u medijima se uglavnom tretira ili kroz analizu financijskih ili kroz (uglavnom opravdano) plašenje javnosti lošim kalorijama, šećerima i masnoćama.

Međutim, ono igra uistinu veliku ulogu u našim životima i još veću u životima naše djece. Zato smatramo kako je potrebno, analitički, istraživački, komparativno i apsolutno zabavno, pristupiti toj gigantskoj sferi industrije hrane i pića, u kojoj također postoje bezbrojne kvalitativne i okusne razlike. Golemo globalno-lokalno igralište popularne i zabavne hrane naprosto traži da se o njemu sustavno piše i razgovara. Što je Kumamotova svakodnevna domaća zadaća.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.