Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlada je malo izgubila dodir sa stvarnošću. Pokušava zaposliti kuhare za plaću od 4207 kuna

vlada-kuhari

Hrvatska Vlada objavila je oglas kojim traži tri kuhara za rad u Vladinom restoranu na Markovu trgu. Vlada od kandidata za taj ne baš neozbiljan posao traži srednju stručnu spremu i kratko radno iskustvo, a nudi plaću od 4207 kuna. 

Vlada je najodgovornija za državnu gospodarsku politiku, pa bi već i zbog te činjenice morala raspolagati elementarnim podacima o stanju na tržištu radne snage, osobito uoči turističke sezone, od koje živi veći dio naše zemlje. Pa bi tako u Vladi morali znati da na hrvatskom tržištu rada trenutno najviše nedostaje baš kuhara i da njihove plaće počinju s puno više od 4200 kuna, koliko je Vlada spremna platiti. No, Vlada o tome nema pojma, kao što nema pojma kakve je sve negativne efekte njena odluka o udvostručenju PDV-a prouzročila restoranskoj i turističkoj industriji.

Uspije li Vlada zaista zaposliti tri kuhara na tako niskoj plaći, za koju više ne žele raditi ni konobari početnici, možemo biti sigurni da će službenici i ministri na Markovu trgu jesti prilično groznu hranu. Iskreno govoreći, bolje nisu ni zaslužili.

Premijer Ivica Račan volio se hraniti u blagovaonici u podrumu Banskih dvora, gdje je često priređivao neformalne radne ručkove. Njegovi nasljednici Ivo Sanader i Zoran Milanović uglavnom su ignorirali Vladinu kantinu, ručali  su i večerali u vodećim zagrebačkim restoranima. O gastronomskim navikama Andreja Plenkovića ne zna se mnogo.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.