Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Zagrebu je sinoć otvoren Belvedere Garden pop-up, koktel bar s najboljim pogledom u gradu

belvedere-rooftop-g

Na 26. katu VMD-ova nebodera u zagrebačkoj Strojarskoj ulici, jučer je otvoren Belvedere Garden pop-up. Belvedere Garden, smješten u Lateraln baru, jedinom pravom rooftop prostoru u Zagrebu otvorenom lani, ovoga ljeta bit će mjesto na kojemu će se u zelenilu i sa živom glazbom, moći uživati u koktelima sa spektakularnim pogledom na cijeli Zagreb.

belvedere-rooftop-saksofon


Belvedere, koju u Hrvatsku uvozi tvrtka Miva obitelji Mohor, prestižni je poljski brend u vlasništvu luksuznog konglomerata Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), prva svjetska luksuzna votka koja je repozicionirala cijelu ovu kategoriju. Nazvana po čuvenoj varšavskoj palaču Belweder, Belvedere je osnovana kao znak aspiracije i nove kreativne slobode nakon pada poljskog komunističkog režima.

Proizvodi se u destileriji Polmos Zyrardow osnovanoj 1910, od vrhunske Dankowskie raži iz poljskih Mazovskih dolina, vrlo otpornom sortom koja uspješno preživljava oštre poljske zime i Belvedereu daje karakter. Destilat od čiste Dankowskie raži reže se isključivo vodom iz arteških izvora, zakonski strogo reguliranim postupkom koji štiti specifičnu čistoću i okus ove votke. Poljska ima više od 600 godina tradicije proizvodnje votke i neke od najstrožih zakona o autentičnosti. Oznaku Polska Vodka, koju nosi Belvedere, mogu dobiti isključivo votke proizvedene u Poljskoj, od sto posto domaćih prirodnih sastojaka, bez aditiva.
Zbog čistoće, strukture i stila Belvedere je jedna od omiljenih votki u miksologiji, posebno za ljetne koktele. Koji će se u signature i bespoke varijantama u nebeskom Belvedere Gardenu moći kušati do 16. srpnja, uz koncerte svakog petka.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.