Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Milanski hotel Rosa Grand mogao bi poslužiti kao priručnik za većinu hrvatskih hotelijera

rosa-grand-library

Evo kako izgleda servis u milanskom hotelu Rosa Grand. Stigli smo ondje u petak oko šest popodne. Premda se hotel nalazi u najstrožem centru grada stotinjak metara od katedrale, ostavili smo auto ispred ulaznih vrata, a jedan od bellboya odmah je preuzeo naše ključeve.


Drugi bellboy isti je čas preuzeo našu prtljagu. Iako je u hotelu bila opaka gužva, jer su se ondje smjestili kuhari i novinari sa San Pellegrinova izbora najboljeg mladog chefa godine, sve formalnosti na recepciji obavili sma za manje od pet minuta.
U šestoj minuti već smo bili u sobi, a u sedmoj je na vrata pokucao nosač s našim koferima. Zatim smo nazvali recepciju, da bismo pitali mogu li nam u roku od sat vremena izglačati odijelo i nekoliko košulja, jer se u osam kretalo na prvi San Pellegrinov party u povodu izbora najboljeg mladog chefa na svijetu. Hotelska domaćica stvorila se u sobi za nekoliko minuta, da bi se vratila za pola sata s perfektno ispeglanim stvarima.

rosa-grand-lobi

Iste večeri, nešto pred ponoć, hotelski je bar bio prepun, barem stotinjak veselih ljudi natjecalo se tko će više popiti. Pa ipak, na piće, Tignanello iz enomata i Lagavulin u kristalnoj čaši, nismo čekali dulje od tri četiri minute.

rosa-grand-pogled

Kad smo u ponedjeljak odlazili, pokušali smo testirati pozornost osoblja, pa smo sami htjeli odnijeti prtljagu u auto. Nismo uspjeli napraviti ni korak, a bellboy se već stvorio kraj nas i počeo prebacivati kofere na kolica za prtljagu, da bi ih zatim utovario u automobil.

rosa-grand-soba
Eto, tako funkcionira ozbiljna posluga u ozbiljnom hotelu, što velikoj većini hrvatskih hotelskih menadžera ili nije jasno, ili ne znaju kako da to postignu. Usput govoreći, Rosa Grand nema pet, nego četiri zvjezdice.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.