Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U janjećem restoranu Pod mirnim krovom nema janjetine na ražnju, a janjeći kotleti najgori su u Zagrebu

pod-mirnim-krovom1

Dakle, restoran Pod mirnim krovom u Fijanovoj ulici blizu Kvatrića, već je četrdeset i više godina specijaliziran za janjetinu. Desetljećima smo ondje dolazili uživati u janjetini na ražnju, koja se vrtila iznad otvorene vatre, i uvijek imala hrskavu, mirisnu kožicu. Pod mirnim krovom nedavno se udružio sa servisom za dostavu hrane Foodex, kako bi obožavateljima janjetine dostavljali to zamamno vruće meso. Kojeg u samo restoranu,međutim, uopće nema. U utorak popodne svratili smo u Pod mirnim krovom na janjetinu s ražnja.

“ Nema janjetine s ražnja u ovo doba dana,” kazao je pristojni konobar.

“ U redu, a u koje doba dana možemo dobiti janjetinu s ražnja?” pitali smo znatiželjno.

“Zapravo, s ražnja radimo samo po prethodnojh narudžbi,” kazao je konobar, kojem je već bilo pomalo neugodno.

Situacija je postala još neugodnija kad smo tražili janjeću juhu, koje također nije bilo.

Pa smo pitali kakvu janjetinu uopće imaju. Konobar nam je preporučio kotlete.

Poslije četrdesetak minuta čekanja dobili smo pet prepečenih, relativno velikih kotleta, koji su više asocirali na ovčetinu nego na janjetinu, koji nikad nisu vidjeli ni Pag ni Cres i s kojih su u kuhinji zaboravili skinuti debeli sloj loja. Uz to što siroti kuhari ne znaju da se janjeći kotleti baš uvijek ostavljaju crvenima iznutra (ako gost izričito ne traži drukčije), meso je vrlo neugodno vonjalo, kao da je bilo prestaro. U Zagrebu doista nikad nismo jeli goru janjetinu. I to u restoranu koji se brendirao kao janjeći restoran.’ Prilično tužno.

POD MIRNIM KROVOM
Fijanova 7 , Zagreb

HRANA 1/5. VINA 2/5.  SERVIS 2/5. AMBIJENT 2/5
sve kreditne kartice


PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.