Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mali Mauro mogao bi poslužiti kao uzor porečkoj hotelskoj sceni

mauro-porec-hotel

Poreč je ljetovalište puno loših do groznih hotela. Hoteli u resortima oko grada depresivni su industrijski proizvod, namijenjen gostima bez osobitih zahtjeva osim sunca, bazena i mora. Hoteli u centru u najboljem su slučaju prosječni. Neki od njih, poput Palazza, imaju toliko kaotičnu web stranicu da rastjeruje goste. Drugi, poput Riviere, plaše turiste i prolaznike depresivnim restoransko-barskim prostorom koji gleda izravno na ulicu. Boutique hotel Mauro, smješten nasred porečke rive, unosi ponešto veselja i profesionalnosti u život najfejkanijeg istarskog turističkog središta.

Čim smo iza devet navečer po nesmiljenom pljusku parkirali ispred Maura, kraj auta se stvorio recepcionar s velikim kišobranom, koji nam je prenio prtljagu u hotel, pokušavajući nad istodobno zaštiti od kiše. Radi se u čistoj five star usluzi u hotelu s četiri zvjezdice, kakvu nemaju ni brojni hrvatski five star hoteli. Zatim je isti taj ljubazni mladi gospodin pristao da nas de facto ne čekira, žurilo da pronađemo neki prihvatljiv restoran prije zatvaranja, nego je osobno odnio naše stvari u sobu dok smo mi krenuli u grad u potrazi za večerom.

mauro-hotel-porec-soba

Kad smo se poslije ponoći vratili, soba nas je prilično iznenadila. Ne zbog pogleda na rivu i more, jer smo to očekivali, nego zbog velike i gotovo luksuzne kupaonice s dobrom kozmetikom, i zbog puno jastuka na krevetu: u hotel se dolazi spavati, što baš nije jednostavno bez debelih, mekanih jastuka kao u Maurovim sobama. Kupaonica, jastuci, prostranost soba i pogled na rivu i more, snažne su Maurove komparativne prednosti u usporedbi sa skoro svim porečkim i većinom istarskih hotela. Mauro svakako ima i nekoliko loših značajki, poput prastarog i posve neupotrebljivog vina u minibaru, pa oskudne i gotovo neprijateljske knjige s popisom hotelskih usluga, blijedog doručka gdje se gostima nude industrijski umjesto svježe iscijeđenih sokova, što je već dugo nedopustivo.

Međutim, Mauro je jedini porečki hotel koji komunicira sa suvremenim hotelijerskim trendovima, a njegovi zaposlenici spadaju među najprofesionalnije i najefikasnije u istarskom hotelijerstvu. Grubo, ali točno rečeno, cijela porečka Zelena laguna trebala bi doći u Mauro, da nauči kako se dobar hotel mora ponašati prema gostima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.