Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Reagiranje na članak “Nepoznata uloga Jeffreya Velle u osvajanju prve dubrovačke Michelinove zvjezdice”

360

U petak 30 ožujka 2018. Kult Plave Kamenice na svojim je web stranicama objavio članak pod naslovom Nepoznata uloga Jeffreya Velle u osvajanju prve dubrovačke Michelinove zvjezdice. u kojemu je tema bio Restoran 360 Dubrovnik. Istoga dana na mail naše redakcije stiglo je reagiranje direktorice  tog restorana, koje prenosimo u cijelosti

 

Poštovani,

 u petak, 30. ožujka 2018.g. na Internet portalu www.plavakamenica.hr objavljen je članak nepoznatog autora: Nepoznata uloga Jeffreya Velle u osvajanju prve dubrovačke Michelinove zvjezdice”. U tekstu je izneseno niz netočnih tvrdnji o Restoranu 360 Dubrovnik, koje bi javnost mogle dovesti u zabludu te smo na njih dužni reagirati.

Chef Jeffrey Vella proveo je u restoranu dvije sezone, preciznije sezonu 2012. i 2013. godine. Neistina je da je Chef Vella po odlasku iz 360 potpisao s vlasnicima restorana petogodišnji konzultantski ugovor što je podrazumijevalo pisanje recepata za jelovnike 360”, te je također neistina da je taj ugovor istekao prošle godine”. Važno je naglasiti da nakon odlaska chefa Jeffreya Velle, nije postajao nikakav konzultantski niti bilo kakav drugi ugovor između Jeffreya Velle i naše kuće, te chef Jeffrey Vella nije bio ni na koji način poslovno povezan s Restaurantom 360 Dubrovnik u navedenom proteklom razdoblju.  Stoga je potpuno netočna tvrdnja nepoznatog autora ovog članka da je “Vellin konzultantski ugovor podrazumijevao pisanje recepata za jelovnike 360, što znači da je on bio izravno uključen u stvaranje samog identiteta tog restorana, koji je dobio Michelinovu zvjezdicu”.

Želimo naglasiti da su Michelinovi inspektori tijekom 2017. godine obilazili restorane diljem Hrvatske, a Jeffrey Vella nakon svog odlaska 2013. godine nije imao nikakvu poslovnu vezu s našim restoranom, niti je na bilo koji način sudjelovao u kreiranju i/ili pisanju jelovnika te stoga ni na koji način i ničime nema zasluga u “stvaranju sadržajne podloge za tu zvjezdicu”. 

Nadalje, vlasnik Restauranta 360 Dubrovnik, nema nikakve vlasničke odnose sa spomenutom franšizom 360 u Turskoj. 

Istina je da vlasnici iskreno cijene i prepoznaju nevjerojatan trud svakog pojedinog      djelatnika Restauranta 360 Dubrovnik i da su osobne čestitke uputili na adresu Marija Curića, glavnog Chefa i Rudolfa Papca, Head Sommeliera i Restaurant managera, koji su na čelu izvrsnog tima Restauranta 360 Dubrovnik.  Ovaj dubrovački dvojac svakako je iznimno zaslužan za osvajanje prve dubrovačke Michelinove zvjezdice.

Ovakvim tekstom čitatelji www.plavekamenice.hr ostali su uskraćeni za cjelovitu i točnu informaciju te stoga molimo da sukladno članku 40. i 41. Zakona o medijima, objavite ispravak objavljenog teksta u cijelosti.

 

 Suzana Karaman

Generalni direktor

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.