Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

CWZG 2018. Martin Hudak iz American Bara predvodi najjači niz masterclassova o miksologiji dosad održanih u Hrvatskoj

MartinHudak

Ako je prvi Cocktail Week Zagreb održan u proljeće 2017. upamćen kao prvo, vrlo entuzijastično predstavljanje nove hrvatske scene craft barova pred najširom javnošću, ovogodišnji bi mogao biti zapamćen kao najveći stručni skup barmena dosad održan u Hrvatskoj. Na drugo izdanje Cocktail Weeka Zagreb koje će se održati od 14. do 19. svibnja, dolaze neka od najjačih imena u industriji. U Kinu Europa predavanja će održati Martin Hudak, bivši glavni barmen Savoyeva American Bara, 2017. proglašenog najboljim barom na svijetu na listi World’s 50 Best Bars, zatim Sullivan Doh i Aristotelis Makris, osnivač i glavni barmen pariškog Le Syndicata, Tom Vernon za Woodford Reserve i drugi.

Kako je objasnio organizator i začetnik Cocktail Weeka Zagreb Vedran Gulin, ideja je bila dovesti što utjecajnije barmene i eksperte svjetske miksologije ali one koji predstavljaju zaista najnovije i najrelevantnije trendove u industriji. Cocktail Week Zagreb najveća je manifestacija u Hrvatskoj posvećena koktelima, koja se tijekom tjedan dana svibnja paralelno održava u najboljim zagrebačkim barovima i na velikom open air partyju koji se iz prve uvrstio među najpopularnije zagrebačke evente. U natjecateljskom dijelu CWZG-a u kojemu glasaju samo profesionalci, najboljim barmenom 2017. proglašen je Ivan Mandarić, a najboljim barom Dežman Mini Bar u mandatu Marijana Maksana. Dodjela ovogodišnjih nagrada Cocktail Weeka Zagreb, održat će se 17. svibnja.

Ulaznice za masterclassove već su u prodaji, možete ih potražiti OVDJE (kompletan info na dnu članka). Evo tko su i o čemu će govoriti predavači Zagreb Cocktail Weeka Zagreb 2018.

SRIJEDA 16.05.2018.

TOM VERNON / brand ambassador @ Woodford Reserve (UK)

Burbon masterclass + jedna hrvatska premijera destilata

Tom Vernon je karijeru započeo u barovima Leedsa i manchestera, a s vremenom došao i do mjesta voditelja Portobello Star bara na londonskom Notting Hillu. U prošlosti je već bio dio Brown-Forman barmenskog edukacijskog tima, ali i ambasador za razne brandove američkih viskija u UK. Od prošle godine je na poziciji ambasadora za Woodford Reserve, a njegovo iskustvo ga čini sjajnim sugovornikom za sve u vezi s burbonima.

LOVRO VUKADIN / barman & consultant @ Jigger&CO (NL)

Kokteli u restoranima – kreiranje menija i food pairing 

Lovro Vukadin je hrvatski internacionalni barmen i miksolog koji je već preko 15 godina u ugostiteljstvu sa sjajnim kulinasrskim i event management iskustvom. Njegova nizozemska konzultantska operacija bavi se primarno koktelima u restoranima, uparivanjem koktela i hrane i kreiranjem kompleksnih kulinarskih događanja.

EMMA STOKES / autorica na ginmonkey.co.uk + freelance bartender & gin lover, London 

Vodič za kratkoročni freelancing na londonskoj barskoj sceni 

Emma Stokes u Londonu dane provodi kao znanstvenica, a večeri kao povremena barmenica, voditeljica gin degustacija i revna posjetiteljica gin destilerija. U svojoj knjizi Periodni sustav koktela objašnjava kako ona doživljava logiku iza ovih ukusnih pića, a uz sve to je i glavna osoba iza Svjetskog dana gina koji se održava druge subote lipnja svake godine. 

JOYCE & RAISSA DE HAAS

Trendovi u mikserima – beyond gin&tonic and far away from rum&coke

Blizanke De Haas su odrasle u Nizozemskoj, ali su svoju kompaniju pokrenule tek kad su napustile poslove u bankama i preselile se u London 2014. U nastojanjima da donesu nove okuse i eksperiment u kategoriju bezalkoholnih pića inspiriraju ih sparivanja hrane. Richard Branson je podržao njihovu viziju dodjeljujući im Foodpreneur nagradu za njihov inovativni gastro brand.

ČETVRTAK 17.05.2018.

MARTIN HUDAK / bivši glavni barmen  American Bara, Savoy, London 

Budućnost kokela od kave

Martin Hudák se iz Slovačke preselio u London da bi se pridružio jednom od najboljih svjetskih bar timova, onom u American Baru hotela Savoy (broj jedan na listi World’s 50 Best Bars za 2017.) u kojem je proveo 3 godine. Dosada je miksao i miješao svoj put kroz finala HCGP, Beefeater MIX LDN, Absolut Invite, UK World Class, ali i pobjedio na Coffee in Good Spirit natjecanju u Budimpešti što je ujedno i kruna njegove karijere koja uspješno kombinira koktele i kavu. Martin je i kreator i osnivač Ginger Manie – mikro pivovare koja proizvodi herbalno pivo od đumbira, ali i Slovak Bar Showa koji se fokusira na edukaciju i dijeljenje znanja svjetskih barskih profesionalaca.

SULLIVAN DOH / osnivač  Le Syndicat & La Commune, Pariz  

Cognac masterclass 

Sullivan Doh je odavno prešao desetogodišnji staž u ugostiteljstvu, a većinu tog vremena je proveo za barom. 2012. je bio dio tima koji je otvorio Sherry Butt (Najbolji francuski koktel bar na Paris Cocktails Spirits 2013.), a onda je 2014. pokrenuo vlastiti projekt, Le Syndicat – prvi koktel bar koji koristi samo francuske alkohole. Le Syndicat je bio instantni uspjeh (četvrto mjesto na listi najboljih novih internacionalnih barova na Tales of the Cocktail 2015), a danas je na zasluženom 34. mjestu The World’s 50 Best Bars liste. Godinu nakon Le Syndicata sa partnerima je otvorio i La Commune koji temelju francuskih alkohola dodaje svježe i egzotične sastojke u njihovim autorskim punčevima. Sullivan ima titule armagnac musketeer, calvados ambassador i cognac educator.

ARISTOTELIS MAKRIS / glavni barmen Le Syndicat, Pariz

Case study bara posvećenog lokalnim pićima + festival Bar Engage, Larrisa 

Aris Makris je bivši kompjuteraš iz Grčke koji se barskom kulturom zarazio još tijekom studija i nakon diplome odlučio ipak raditi za barom. Sullivana je upoznao u svom rodnom gradu, Larrisi, koji svake godine ima sjajno koktel događanje koje posjećuju brojni barmeni iz najboljih svjetskih barova. Uskoro je dobio poziv u Pariz, gdje je danas glavni barmen Le Syndicata.

COCKTAIL WEEK ZAGREB

14-19. svibnja 2018.

CWZG OPEN AIR

18-19. svibnja 2018.

MASTERCLASSOVI

Kino Europa, 16-17. svibnja 2018.

Ulaznice 

Early Bird 1. dan (do 15.04.) 250,00kn

Early Bird 2. dan (do 15.04.) 250,00kn

Konferencijska ulaznica 350,00kn

Nakon 15. 04. sve ulaznice poskupljuju za 100 kuna

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

CWZG 2018. Martin Hudak iz American Bara predvodi najjači niz masterclassova o miksologiji dosad održanih u Hrvatskoj

by Kult Plave Kamenice time to read: 4 min