Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Restoran sjajnog Indijca Gaggana Ananda četvrti put zaredom proglašen je najboljim u Aziji

gaggan

Chef Gaggan Anand odigrao je povijesnu ulogu u azijskoj gastronomiji. Genijalni Indijac iz Kalkute nakon netipičnog i ne baš lakog karijernog puta izborio je šansu u potpuno drugačijoj kulturi od svoje, u Tajlandu, i u Bangkoku 2010. otvorio restoran Gaggan,  s kojim je ne samo upisao indijsku kuhinju na kartu svjetske visoke gastronomije, već je uspio srušiti klišeje, reinterpretirati i modernizirati pojam azijske kuhinje na Zapadu i otvoriti možda najintenzivniju komunikaciju zapadnih i istočnih kuhara od odlaska francuskih chefova u Japan 60-tih. Gagganov rad ove je godine dobio rijetko priznanje, restoran Gaggan četvrtu je godinu zaredom proglašen najboljim na San Pellegrinovoj listi Asia’s 50 Best Restaurants.

https://www.facebook.com/Asias50BestRestaurants/photos/a.352704858155999.82013.250779471681872/1683383221754816/?type=3&theater

Michelin, koji je prije nekoliko tjedana izdao svoj prvi vodič za Tajland, Gagganu je dao dvije zvjezdice. Nakon osam briljantnih godina, tijekom kojih je Gaggan pokrenuo niz inicijativa posvećenih održivosti, edukaciji i suradnji sa chefovima iz cijelog svijeta, iz naše regije u Bangkoku u kuhali Ana Roš i Tvrtko Šakota, Gaggan je za 2020. najavio zatvaranje restorana u Tajlandu kako bi nastavio raditi u Japanu. “Mrzim biti predvidljiv,” objasnio je Gaggan Eateru, “Trebam ovaj break.” Njegov novi projekt, osim bara u Bangkoku posvećenog prirodnim vinima i prženoj piletini, je restoran u Fukuoki koji će otvoriti sa chefom Takeshi Fukuyamom iz La Maison de la Nature Goh, i koji najavljuje kao “budućnost fine dininga.” U međuvremenu, Gaggan je investirao u  grill bistro Meatlicious, euroazijski fusion restoran Gaa i moderni njemački restoran Sühringu u Bangkoku. San Pellegrino je ove godine Nagradu za životno djelo dodijelio chefu Andreu Chiangu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.