Netko je odlučio ispeći sve Princeove pjesme. Kuharica izlazi na proljeće

Otkad je umro 2016. Prince se nastavlja pojavljivati u najenobičnijim izdanjima. Ipak, još nismo imali ovo što se sada priprema u Americi. Grupa fanova genijalnom glazbeniku odlučila je odati počast svim osjetilima, pretvarajući njegove pjesme u raskošno dekorirane, pomalo ekscentrične deserte niskog stila. Prince vjerojatno ne bi okusio nijedan od veganskih cupcakesa ili torti od Oreo keksa u kuharici Little Red Velvette koju na proljeće izdaje slastičarnica Cat Food, ali bi možda čak i imao simpatija za opći feeling knjige.
Svaki recept u Little Red Velvette pun je referenci na Princeove pjesme. U kuharici su Purple Rain ombre torte, Raspberry Beret tartine, Darling Stikki puding od karamela i slične stvari. Datum objave je 21. travnja, na drugu obljetnicu Princeove smrti. Izdvojili smo jedan recept da vam približimo ideju.
Breakfast Can Wait
- 300 ml punomasnog mlijeka
- 100 g slatkih pahuljica za doručak (po izboru)
- 400 g brašna
- 250 g maslaca
- 300 g šećera u prahu
- 5 jaja
- 4 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Glazura i dekoracija
- 400 g maslaca
- 800 g šećera u prahu
- 100 ml punomasnog mlijeka
- 100 g slatkih pahuljica za doručak (po izboru)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g bijele čokolade
- 50 ml punomasno slatko vrhnje
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite tri okrugla pleha za torte. Napravite “mlijeko od pahuljica.” Sat vremena namačite 50 g pahuljica u 300 ml mlijeka. Procijedite.
Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu kremu, dodajte jedno po jedno jaje nastavljajući miksati dok ne dobijete homogenu masu.Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Pažljivo dodajte 100 g suhih pahuljica da dobijete hrskavu teksturu u torti. Pecite 25-30 minuta. Provjerite je li biskvit pečen prije nego ga izvadite.
Kad je biskvit pečen, namočite još 30 g pahuljica u 100 ml mlijeka i ostavite sa strane. Pripremite glazuru. Miksajte maslac dok ne postane pjenast i skoro bijel. Postupno šećer u prahu, pa namočene pahuljice. Premažite biskvite kremom i složite jedan na drugi. Trebali biste dobiti visoku tortu. Premažite glazurom i stavite u hladnjak na sat vremena. Izvadite tortu iz hladnjaka i premažite još jednim slojem mliječne glazure. Vratite u hladnjak.
Napravite ganache. U plitkom loncu pomiješajte bijelu čokoladu i slatko vrhnje. Lagano zagrijavajte stalno miješajući, ne smije se karamelizirati. Ostavite da se ohladi 5 minuta pa prelijte tortu po vrhu, neka ganache kaplje niz stijenke. Dovršite tortu preostalom glazurom i drobljenim pahuljicama.