Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Netko je odlučio ispeći sve Princeove pjesme. Kuharica izlazi na proljeće

prince

Otkad je umro 2016. Prince se nastavlja pojavljivati u najenobičnijim izdanjima. Ipak, još nismo imali ovo što se sada priprema u Americi. Grupa fanova genijalnom glazbeniku odlučila je odati počast svim osjetilima, pretvarajući njegove pjesme u raskošno dekorirane, pomalo ekscentrične deserte niskog stila. Prince vjerojatno ne bi okusio nijedan od veganskih cupcakesa ili torti od Oreo keksa u kuharici Little Red Velvette koju na proljeće izdaje slastičarnica Cat Food, ali bi možda čak i imao simpatija za opći feeling knjige.

Svaki recept u Little Red Velvette pun je referenci na Princeove pjesme. U kuharici su Purple Rain ombre torte, Raspberry Beret tartine, Darling Stikki puding od karamela i slične stvari. Datum objave je 21. travnja, na drugu obljetnicu Princeove smrti. Izdvojili smo jedan recept da vam približimo ideju.

 

Breakfast Can Wait

 

  • 300 ml punomasnog mlijeka
  • 100 g slatkih pahuljica za doručak (po izboru)
  • 400 g brašna
  • 250 g maslaca
  • 300 g šećera u prahu
  • 5 jaja
  • 4 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Glazura i dekoracija
  • 400 g maslaca
  • 800 g šećera u prahu
  • 100 ml punomasnog mlijeka
  • 100 g slatkih pahuljica za doručak (po izboru)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g bijele čokolade
  • 50 ml punomasno slatko vrhnje

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite tri okrugla pleha za torte. Napravite “mlijeko od pahuljica.” Sat vremena namačite 50 g pahuljica u 300 ml mlijeka. Procijedite.

Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu kremu, dodajte jedno po jedno jaje nastavljajući miksati dok ne dobijete homogenu masu.Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Pažljivo dodajte 100 g suhih pahuljica da dobijete hrskavu teksturu u torti. Pecite 25-30 minuta. Provjerite je li biskvit pečen prije nego ga izvadite.

Kad je biskvit pečen, namočite još 30 g pahuljica u 100 ml mlijeka i ostavite sa strane. Pripremite glazuru. Miksajte maslac dok ne postane pjenast i skoro bijel. Postupno šećer u prahu, pa namočene pahuljice. Premažite biskvite kremom i složite jedan na drugi. Trebali biste dobiti visoku tortu. Premažite glazurom i stavite u hladnjak na sat vremena. Izvadite tortu iz hladnjaka i premažite još jednim slojem mliječne glazure. Vratite u hladnjak.

Napravite ganache. U plitkom loncu pomiješajte bijelu čokoladu i slatko vrhnje. Lagano zagrijavajte stalno miješajući, ne smije se karamelizirati. Ostavite da se ohladi 5 minuta pa prelijte tortu po vrhu, neka ganache kaplje niz stijenke. Dovršite tortu preostalom glazurom i drobljenim pahuljicama.

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.