Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Možda bi bilo bolje da se Tip Top rebrendira kao Blato Tina Ujevića

tip-top-time

U ponedjeljak oko podneva radnici su postavljali nove natpise na izloge restorana Tip Top na uglu Masarykove i Gundulićeve ulice u Zagrebu. Iznad samih vrata sada piše Barbecue Time, a uz to još i The Best CRO beef & fish fteaksTip Top već se neko vrijeme pokušava profilirati kao steakhouse s prihvatljivim cijenama (i nizom jela za gablec), pa ove dodatne natpise očigledno treba razumjeti kao poruku turistima da je riječ o restoranu koji nudi domaću govedinu i ribu. Takva je poruka legitimna i perfektno se uklapa u poetiku zagrebačkih turističkih restorana, osobito onih u Tkalčićevoj. Nismo, međutim, sigurni je li najefikasnija. 

Tip Top je gostionica u kojoj je godinama pio Tin Ujević, jedan od najvećih hrvatskih pjesnika čija je poezija i danas svjetski relevantna. U Ujevićevo se vrijeme Tip Top zvao Blato.  Bilo bi mnogo maštovitije, dugoročno uspješnije, ali i neusporedivo kompliciranije, brendirati taj restoran oko Tina Ujevića. Tip Top/Barbecue Time (nema veze s Timeom u Petrinjskoj), raspolaže stvarnom, jedinstvenom pričom o genijalnom pjesniku koji je ondje redovito pio u još relativno nedavnom vremenu.

Kao što u srednjoj Europi postoje lokali posvećeni Kafki i Schieleu koji privlače bezbroj turista, kao što u Parizu postoje bistroi posvećeni Voltaireu ili Balzacu, kao što u cijelom svijetu postoje barovi posvećeni Hemingwayu, zašto u centru Zagreba ne bismo barem pokušali prodati gostionicu posvećene genijalnom lokalnom pjesniku, koji ondje jest provodio jako puno vremena? Takav nam se pristup čini nešto zanimljivijim od The Best CRO beef & fish steaks.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.