Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

COCKTAIL WEEK ZAGREB Barmeni izlaze na prvi nacionalni natječaj za najbolji hrvatski tiki koktel

tiki-kokteli-natjecaj

Zagrijavanje za drugo izdanje Cocktail Weeka Zagreb (CWZG) koje će se ove godine održati od 14. do 19.svibnja, počelo je pozivom na natjecanje barmena u pripremi najboljeg hrvatskog tiki koktela. CWZG traži najbolji koktel kreiran po tiki načelima, u lokalnom kontekstu.

Tiki kokteli kao žanr pojavili su se u Americi 1930-tih, inspirirani tropima, bazirani na nekoliko stilova ruma (koriste se i druga bazna pića). Osim više baznih pića, obvezni elementi tiki koktela su svježi sokovi, duboki, slojeviti okusi i jasni akcenti, najčešće začinski. Riječ je o kompleksnim, opakim koktelima kojima šarm daje specifičan izgled, način posluživanja i izrazita svježina koja vas može zavarati. Rok za prijave je 15 veljače 2018.

Ovo su propozicije natjecanja za najbolji hrvatski tiki koktel:

KOMPOZICIJA KOKTELA

  • Više baznih alkohola
    Umjesto ili osim ruma, barmeni mogu koristiti bilo koje bazno piće, uključujući ginove, whiskyje i drugo.
  • Svježi sokovi
    U tiki koktelima ne smiju se koristiti gotovi mikseri
    Slojevitost okusa
    Slobodno je korištenje svih vrsta sirupa, likera, bittera, začina, svih sastojaka koji mogu dodati dubinu i kompleksnost.
  • Lokalnost
    Barem jedan sastojak koktela mora biti nedvojbeno hrvatski

TKO SE MOŽE PRIJAVITI

U natjecanju mogu sudjelovati svi punoljetni barmeni koji rade u Hrvatskoj, a ne sudjeluju u savjetodavnom odboru Cocktail Weeka Zagreb.

KAKO SE PRIJAVITI
Barmeni na mail adresu moraju poslati kratku biografiju s osobnim podacima, nazivom matičnog bara i kontaktima. U prijavi obavezno mora biti recept za koktel s mjerama u mililitrima s prezentacijskim tekstom u kojem se objašnjava inspiracija i ideja koktela. Formular za prijavu možete vidjeti  OVDJE. Sve dodatne informacije mogu se tražiti mailom na  info@cocktailweekzagreb.com.

IZBOR KOKTELA
Stručni žiri koji čine članovi savjetodavnog odbora CWZG napravit će uži izbor od 5 koktela koji ulaze na finale. Barmeni će svoje koktele prezentirati na zajedničkoj lokaciji, koja će biti objavljena do kraja veljače. Pobjednički koktel prezentirat će se Odsjeku male plastike na Akademiji likovnih umjetnosti odmah nakon proglašenja pobjednika. Studenti tog odsjeka do početka Cocktail Weeka Zagreb dizajnirat će prvu hrvatsku tiki čašu.

NAGRADE

Barmen koji pobijedi na natjecanju dobit će pravo gostovanja na Cocktail Weeku Zagreb i prvi primjerak hrvatske tiki čaše s kojom će na CWZG moći prezentirati svoj koktel na trošak organizatora. Svi finalisti zadržavaju autorska prava na svoje koktele.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.