Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Napokon se obnavlja Hilton Imperial, najstariji i svojedobno najbolji dubrovački hotel

hilton-imperial-dubrovnik

Stari Imperial na Pilama trenutno je zatvoren radi obnove i soba i javnih prostora. Zaista je bilo krajnje vrijeme da se na Imperijalu počinje nešto raditi, jer je taj legendarni hotel, izgrađen 1897. godine, zadnje desetljeće proveo u poluzapuštenom stanju. U Imperijalu smo prvi put spavali u ranu jesen pradavne 1983. godine, kad je taj hotel imao status jednog od tri najbolja u gradu, uz Argentinu i Excelsior. Netom otvoreni President na Babinom kuku u ono je doba djelovao mnogo modernije, ali se osjećajem luksuza nije mogao uspoređivati sa Imperijalom, klasičnim hotelom palačom.

Originalni je Imperial izgorio u Domovinskom ratu. Njegov je kostur godinama stršao nad Dubrovnikom, dok nije dobio Hiltonovu franšizu. Hilton je tek donekle uspješno restaurirao klasičnu palaču. Kad smo ondje spavali 2008. godine sobe su nam se činile pomalo neudobnima i definitivno ne luksuznima. No, smještaj i posluga bili su izvanredni u usporedbi sa zaista drugorazrednim restoranom s katastrofalnom vinskom kartom i ekstremno visokim cijenama.

Prosječne sobe i grozna hrana učinili su Hilton Imperial posve nekonkurentnim i u kontekstu ne baš uzorne dubrovačke hotelske ponude. Prije nekoliko godina hotel je preuzela rovinjska Maistra, čiji su nam predstavnici neslužbeno bili rekli da su zatekli kaos u financijama, te da se ne mogu baviti unapređivanjem hotelskih sadržaja dok ne uvedu red u poslovanje, što se izgleda napokon postiglo. Nadamo se da će obnovljeni Imperial dosegnuti barem dio predratne reputacije.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.