Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PALAZZO ALFIERI Slučaj hotela koji žonglira između fenomenalnog ambijenta i amaterskog servisa

palazzo-alfieri-g

Internetske ocjene za Palazzo Alfieri, hotel u samom srcu Firence, prepune su superlativa. Što je logično . Palazzo Alfieri veličanstvena je palača iz sedamnaestog stoljeća smještena na samoj rijeci Arno, nekih šest minuta hoda od Uffizzija i sedam od Duoma. Alfierijeve sobe gledaju na rijeku, čuveni Ponte Vecchio, i prelijepe zgrade s druge obale. Sobe su goleme, s jacuzzijem, mramornom kabinom za tuširanje, posebnom garderobom i jako velikim televizorom. Strop je ukrašen zlatnim štukaturama i renesansnim freskama. 

Radi se definitivno o jednom od spektakularnijih toskanskih hotela, koji pruža spektakularan ugođaj, i koji nije skup s obzirom na lokaciju i uređenje: apartman s pogledom na Arno ovih dana košta točno 199 eura. No, već u prvih nekoliko sati boravka u Palazzu Alfieri stječe se nelagodan dojam da taj hotel nitko ne vodi.

Do recepcije na prvom katu dolazi se minijaturnim liftom u koji jedva stanu dvoje ljudi s putnim torbama. Bell boya nema, a ljubaznim damama na recepciji nije palo napamet da nas pitaju treba li nam pomoć s prtljagom. Čovjek koji razvozi aute u obližnju garažu napravio je prvo zapisnik o stanju vozila, koji smo morali potpisati prije nego što je preuzeo auto. Bedastiji valet parking nikada i nigdje nismo doživjeli.

U inače sjajnom apartmanu također su vidljive posljedice menadžerskog amaterizma. U mini baru nema ni jednog pristojnog pića. U vinskoj karti ima više nevjerojatnih pogrešaka nego što bi ih počinio polaznik prvog stupnja sommmelierskog tečaja. Tako, recimo, piše da Krug dolazi iz apelacije Dom Perignon. U luksuznoj kupaonici, kojom dominiraju jacuzzi i mramor, neki je nesretnik postavio plastične čaše za četkice za zube, iste one čaše koje inače stoje kraj automata za vodu. Već su te čaše razlog da direktor hotela dobije otkaz. I kozmetika u kupaonici je trećerazredna.

Zaista je šteta tako senzacionalno mjesto uništavati glupim organizacijskim pogreškama. Prije desetak godina venecijanski se Danieli smatrao jednim od najluksuznijih svjetskih hotela palača. Danieli nije imao puno bolji servis od Alfierija. Lani je bankrotirao.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.