Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Otkriveno je tko američkim konobarima ostavlja napojnice od 5000 dolara ‘za Isusa’. Tip je poznato ime Silicijske doline

tips-for-jesus

I tako je ispisana jedna od većih urbanih legendi koje su se zadnjih godina pojavile na internetu. Nagađanja i nepotvrđene dojave mogu završiti, jer otkriven je identitet čovjeka koji godinama u američkim restoranima ostavlja napojnice u tisućama dolara potpisujući se na račune kao “napojnice za Isusa”.Nakon što je ovih dana njujorškom u baru manekenke Cindy Guyer potrošio 100 dolara na pića iostavio napojnicu od 50000 dolara, tabloid New York Post provalio je da je riječ o bivšem potpredsjedniku Pay Pala Jacku Selbyju.  “Barmen se rasplakao”, ispričao je Postu njihov izbor, koji im je i dostavio račun potpisan s “Tips for Jesus” i “We’re back”. Ovaj neobični filantrop nije bio ni previše skroman, na Instagramu je redovito objavljivao fotografije računa s ispisanim napojnicama, a ovoga puta to nije stigao napraviti. Fotografiju računa objavila je i vlasnica bara Cindy Guyer.

Big thanks to Julie! Happy New Years! #tipsforjesus #2017 #godbless #thumbsup

A post shared by tipsforjesus (@tipsforjesus) on

Jack Selby danas je direktor investicijske tvrtke Clarium Capital Management i njegovo se bogatstvo procjenjuje na 50 milijuna dolara. Sitno za pojmove današnjih američkih bogataša, ali dovoljno za napojnice koje su promijenile živote desecima konobara i konobarica. Zadnja napojnica od 5000 dolara prva je poznata nakon siječanjske, kada je za račun od 318 dolara ostavio 2000 dolara. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.