Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najbolji zagrebački burger barovi 2017. (kvaliteta je katkad svjetska)

Od 2014. godine do danas, hamburgeri su se etablirali kao najoopularniji street food format u Zagrebu. Namjerno kažemo street a ne fast food jer dobri burgeri zaista nemaju mnogošto zajedničko s proizvodima globalnih lanaca. Jedna od glavnih značajki zagrebačke hamburgerske scene jest da se svake godine pojavljuje barem jedan važan novi protagonist, dok stariji igrači istodobno zadržavaju i unapređuju kvalitetu kojom su se nametnuli na tržištu.  O vitalnosti zagrebačkih hamburgerskih manufaktura govori i zaista golemi uspjeh rujanskog Burger festivala. Evo našeg izbora najboljih zagrebačkih burger barova za ovu godinu..

1. Taco’s & Burger Barr, Jurišićeva 2a

Burgeri Tvrtka Šakote imaju izrazito naglašeni mesni okus, moćnu, steakovsku strukturu, te se valjaju u njegovim prilično originalnim umacima, koji se mogu temeljiti na raznim vrstama čilija ali i na slatkom krumpiru. Taco’s & Burger Barr, otvoren u proljeće ove godine, odmah je postao jedan od najpopularnijih zagrebačkih street food lokala. Vegetarijanski tacosi, a još vise slatki tacosi Petre Jelenić svakako doprinose tom uspjehu..

2. Oranž, Ilica 7

Oranž , naravno, nije burger bar nego mali bistro s uglavnom ekspertno pripremljenom svježom hranom. No, burger Jeffreya Velle, koji okusom mesa najviše asocira na krvavu, odležanu govedinu, definitivno spada među najbolje u Zagrebu i Hrvatskoj.

3. Papa’s, Tuškanac 1

Papas je konvencionalni, pouzdani lokal na fenomenalnoj lokaciji(  osobito ljeti), koji se od ostalih zagrebačkih burgeraja razlikuje po atraktivnoj koktel listi Marina Nekića, mladog doajena hrvatske miksologije.

4. Rocket Burger, Tkalčićeva 50

Ovaj veteran zagrebačkih hamburgera i dalje je u vrlo dobroj formi. Toplo preporučujemo burger s habañerom. Rocketov mlađi i veći brat na Novoj Vesi bitno je manje pouzdan i uspješan. Riječ je o očito zlosretnom prostoru, gdje restoranima baš ne ide.

5. Submarine, Frankopanska 11, Bogovićeva 7 i drugdje 

Iskreno govoreći, ne volimo Submarinove burgere. Meso je nekako pjeskasto i ne doima se osobito sočno. Međutim, Submarine ja završio na našoj listi zato što iznimno poštujemo njihov poslovni uspjeh. Radi se o prvom domaćem lancu ambicioznijih burgera, čiji menadžeri očito znaju voditi biznis. Lista salata kao glavnih jela primjer je pametne poslovne odluke.

Izvan konkurencije

Burgeraj, Preradovićeva  13

Budući da smo obiteljski povezani s vlasnicima Burgeraja, taj pro-njujorški lokal blizu Cvjetnog trga nismo rangirali. Međutum, pouzdano znamo da se meso, koje svaki dan dolazi s Dolca, ručno melje na licu mjesta, gdje se i izrađuju rahle, ultrasočne pljeskavice, da se onion jam i pepper jam kuhaju zanatskim metodama, te da se koristi svježi habañero, također s Dolca. Burgeraj je čisti craft, a o kvaliteti njegovih burgera dovoljno govori niz iznimno pozitivnih stranih recenzija.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.