Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chiavalon Mlado manje je intenzivno od drugih novih maslinovih ulja

Kako je maslinovo ulje jedna od najvažnijih hrvatskih gastronomskih dragocjenosti, logično je da se sezona novih ulja koja je ove godine počela nešto ranije, smatra spektakularnim i neusporedivim događajem u kalendaru domaće vrhunske hrane. Dosad smo, uz prvo Meneghettijevo ulje o kojem smo pisali prije nekoliko dana, uspjeli probati i Chiavalonovo Mlado. Sandi i Tedi Chiavalon lani su prvi put pustili novo ulje na tržište, u maloj nakladi od 2500 boca, koja je odmah postigla senzacionalan uspjeh i izazvala masovnu strast za netom isprešanim uljem.

Ovogodišnje Chiavalonovo Mlado tipične je, gotovo neonski zelene boje, i jakih zelenih aroma, ali je na okusu srednje intenzivno, ne odveć ljuto ni gorko. Braća Chiavalon ove su godine proizveli elegantno mlado ulje, što zvuči kao kontradikcija, ali je u stvarnosti zaista izvanredno. Chiavalonovo se Mlado dobiva od buže i crnice. Ovih dana obitelj Chiavalon otvorila je i vlastitu uljaru.

Zbog značaja maslinovih ulja za hrvatsku gastronomiju, kao i zbog čistog, nesputanog i posve jedinstvenog užitka što ga nova ulja pružaju, Kult Plave Kamenice ovih će dana provesti komparativno kušanje nekih od najvažnijih istarskih ulja iz 2017. Istra je, podsjetimo, dvije godine zaredom proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.