Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čini se da se zagrebački Arcotel zatvara. Trebao bi ga zamijeniti Hilton DoubleTree

Zagrebačka hotelska scena napokon postaje malo zanimljivija. U medijima se već tjednima intenzivno špekulira o prodaji Westina i Sheratona, uskoro se Držislavovoj  ulici otvara Le Premier, a jučer smo dobili informaciju, potvrđenu iz dva izvora, da bi se Arcotel ovih dana trebao iseliti iz Branimir Centra.

Zagrebački Arcotel otvoren je 2003. godine. Radilo se o poslovnom hotelu s četiri zvjezdice, 150 soba, i ponešto neformalnijim pristupom za kriterije onog vremena. Arcotel se, primjerice, reklamirao kao hotel koji prima kućne ljubimce. Arcotelove su cijene uvijek bile vrlo povoljne (načelno, niže od sto eura), ali hotel nikad nije stekao osobiti identitet, niti su njegovi javni prostori ikada zaživjeli. Restoran Radicchio spada među najbeznačajnije zagrebačke restorane (bio je interesantan jedino u prvih par mjeseci, kad ga je vodio chef Branko Ognjenović), dok je Joe’s Bar ugodno mjesto puno talentiranih barmena, gdje se, međutim, zbog neuglednog imidža samog Arcotela, nikada nije okupljalo previše obožavatelja koktela.

Usput govoreći, briljantni barmen Ivan Mandarić prošle je subote odradio svoju posljednju večer u Arcotelu, jer prelazi u jedan novi bar, koji bi trebao predstavljati  najozbiljniju investiciju u zagrebačkom ugostiteljstvu  u drugoj polovici ove godine.

Ako su, dakle, informacije o odlasku Arcotela iz Branimir Centra točne, pošteno je zaključiti da ta pomalo bezlična austrijska franšiza nikome u Zagrebu neće nedostajati.  U Arcotelov bi se prostor trebao useliti Hiltonov DoubleTree. Prvi DoubleTree u Zagrebu se otvorio prije šest ili sedam godina  na lokaciji blizu Green Golda u Vukovarskoj ulici. DoubleTree je svakako puno uzbudljiviji brand od prilično sterilnog Arcotela.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.