Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pomor se nastavlja. Zatvorio se i Bistro 75

Na Facebook stranici zagrebačkog Bistroa 75 objavljena je fotografija s prometnom preprekom na kojoj piše Road Ends. Potpis uz objavu prilično nedvosmisleno kaže da je Bistro 75 na adresi Preradovićeva 34, došao do kraja i da će nastaviti negdje drugdje. Odmah smo nazvali telefonski broj Bistroa 75 na koji se nitko ne javlja. Zvonilo je tridesetak puta. Nekoliko sati kasnije, članovi tima Bistroa 75 potvrdili su nam da se bistro zatvorio u Preradovićevoj, jer mu treba restart.

Bistro 75 bio je jedan od najinteligentnijih street food lokala u centru Zagreba. Vješto je kombinirao comfort food poput sendviča s volujskim repom, sa zelenim , klorofilnim juhama, velikim salatama i najboljim falafelima u Zagrebu. I sve to za vrlo mali novac. Možda premali da bi cijeli projekt imao smisla, posebno nakon udvostručenja PDV-a u ugostiteljstvu.

Sa krajem prošlog mjeseca završili smo druženje u Preradovićevoj. Uskoro info o novom razvoju na broju 34, a mi se bacamo na kopanje nekih drugih cesata 🙂

Gepostet von Bistro 75 am Montag, 2. Oktober 2017

Bistro 75 još je držao vrlo dobre craftove, uključujući Prvo viško, te je miješao autorske koktele. Odlazak Bistroa 75 iz Preradovićeve ozbiljan je gubitak za zagrebačku restoransku scenu. Istodobno, doznali smo da se zatvara i bistro Beštek u Branimirovoj ulici, otvoren ovog proljeća. Za razliku od Bistroa 75, ta mediokritetska gostionica neće nikome nedostajati.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.