Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Zagrebu je predstavljen Enozoik, novi uvoznik vina. Imaju i Nyetimber, omiljeni pjenušac kraljice Elizabete

nyetimber

Enozoik, nova zagrebačka tvrtka za uvoz vina čiji je web shop od jučer u funkciji, u Hrvatsku je doveo neke zaista vrlo značajne proizvođače. Uz Charles Heidsieck, klasičnu šampanjsku kuću čije se buteljke od ljeta nalaze na vinskoj karti paškog Boškinca, Enozoik uvozi i legendarni engleski pjenušac Nyetimber, pa vina  kalifornijske vinarije Seghesio čuvene po zinfandelu (tribidragu), pa pijemontski Massolino, te novozelandski Tinpot Hut čiji je Sauvignon iz 2016. nedavno u Decanteru osvojio čak 98 bodova! Svemu ovome treba dodati i Fontodi, jednog od zaista najglasovitijih proizvođača Chiantija.

https://www.instagram.com/p/BZWiyTgD-dU/?taken-by=kultplavekamenice

Momci iz Enozoika, koji je nastao u okrilju zagrebačke podružnice WSET-a (Wine and Spirit Education Trust), očito imaju dobar ukus. Posjeduju li i umijeće trgovanja, mogli bi se nametnuti hrvatskom tržištu, osobito u segmentu gourmet restorana i luksuznih hotela na Jadranu. Ovaj drugi segment nastavit će rasti još bar nekoliko godina.

Zagrebačka promocija WSET-a protekla je, međutim, pomalo neugledno. Nismo sigurni da je neutralni uredski prostor na prvom katu jedne Iličke zgrade baš idealan za vinske promocije, niti nam je jasno zašto se neka od najtraktivnijih Enozoikovih vina poput Nyetimbera, nisu točila na sinoćnjoj prezentaciji.

Svejedno, drago nam je što je s Enozoikovim portfoliom hrvatska vinska scena ojačana nizom svjetski relevantnih brandova.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.