Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izgleda da se prodaju zagrebački Westin i Sheraton. I to je odlična vijest

Vlasnik poduzeća HUP Anđelko Leko odlučio se povući iz posla i prodati svoju tvrtku, piše Jutarnji list. Spominje se iznos od 200 milijuna eura, a kao

potencijalni kupac navodi se Falkensteiner, koji u Hrvatskoj već ima četiri hotela. Zadnji je otvoren ove godine na Krku. Gospodin Leko (85) potvrdio je Jutarnjem da je dobio nekoliko ponuda za prodaju kompanije. Ako Leko doista proda HUP, mogla bi to biti spasnosnon vlasnička promjena za dva svojedobno luksuzna zagrebačka hotela, Westin i Sheraton, koji se već dugo godina nalaze u prilično lošem stanju, o čemu uostalom svjedoče i vrlo niske cijene koje ti hoteli s nominalnih pet zvjezdica postižu. Njihove sobe na booking.comu koštaju oko 100 eura.

S druge strane, s obzirom na sve veću potražnju za hotelskim sobama u Zagrebu, i Westin i Sheraton uglavnom su puni (jutros su u oba hotela sve sobe bile rasprodane), što znači da je riječ o potencijalno izvrsnom biznisu. Glavni je problem ova dva hotela što se u njihovu kvalitetu, bilo da je riječ o javnim prostorima, gastronomiji ili sobama, već predugo nije ozbiljno i promišljeno investiralo. Oni naprosto više ne izgledaju kao pravi hoteli s pet zvjezdica, i prilično kompromitiraju zagrebačku i hrvatsku hotelsku industriju. Prije više od četvrt stoljeća, dok se Westin još zvao Intercontinetal, taj je hotel bio jedan od najboljih u ovom dijelu Europe, s luksiznim restoranima, odličnim barovima, i vrhunskim trgovinama. Danas je u Westinovu podrumu klub s turbofolk glazbom. Sheraton, koji se otvorio početkom devedesetih, u prvim je svojim godinama održavao razinu međunarodnih hotela sličnog ranga. No, i Sheraton je s vremenom postajao sve blijeđi i neudobniji, što je najgora stvar koja se može dogoditi hotelu s pet zvjezdica. Stoga se valja nadati da će novi vlasnik, ako se prodaja realizira, uložiti ozbiljna sredstva , ali i puno dobrog ukusa u obnovu ova dva hotela.

Zagrebu su pravi hoteli s pet zvjezdica upravo neophodni. Osim Westina i Sheratona, HUP posjeduje više zagrebačkih hotela niže kategorije, kao i dubrovački Sheraton, koji je otvoren 2015.godine. HUP-ov licencni ugovor sa Starwoodom, jednom od najvećih hotelskih korporacija na svijetu koja u portfelju ima Sheraton i Westin, vrijedi do 2028.godine.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.