Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RESTORANSKA I BARSKA JESEN U ZAGREBU Tek nekoliko novih otvorenja i dva potencijalno velika iznenađenja

Za razliku od početka godine kad su se otvarali deseci restorana, jesen u Zagrebu mogla bi proteći relativno mirno. Jedan od uzroka jest vrlo brzo zatvaranje čitavog niza lokala koji su optimistično ušli u 2017. ali čiji vlasnici nisu dovoljno ozbiljno shvatili sve izazove ugostiteljskog biznisa u Hrvatskoj pa su, eto, bili prisiljeni brzo odustati. Zasad se relativno pouzdano može računati na tek nekoliko važnijih novih otvorenja.

Riječ je, dakle, o Wine Baru Pupitres sommelierke Jelene Šimić Valentić, koji u rujnu počinje s radom u Frankopanskoj ulici. Zatim, početkom jeseni trebali bi startati Time Ramen Bar u Petrinjskoj, pod vodstvom chefa Vida Nikolića i slastičarna Time u Masarykovoj, koju će voditi chef patissier Robert Hromalić.

Tu je i mesno veganski bistro Veganšpek čije smo otvsranje, u Tomašićevij ulici kraj Bara Noel, jučer najavili. Osim ovih, uglavnom poznatih najava za nove lokale, jesen u Zagrebu mogla bi učiniti uzbudljivom i dva još ne posve definirana projekta, na kojima se intenzivno radi. Prvo, jedan od najboljih hrvatskih chefova pred preuzimanjem je novog, ambicioznog posla; do danas još ništa nije potpisano, no paperwork bi uskoro mogao biti obavljen. Drugo, u strogom centru Zagreba uređuje se prilično ambiciozan vinski bar. Ne možemo biti sigurni hoće li se otvoriti najesen, za Advent ili iduće godine, ali smo sasvim sigurni da će taj bar, kad se otvori, značajno podignuti standarde ponude vina u zagrebačkom i hrvatskom ugostiteljstvu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.