Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Uz malo više  truda i znanja šibenski Life Palace mogao bi postati izvrstan hotel

life-palace-zgrada

Life Palace, heritage hotel sa sedamnaest soba i predsjedničkim apartmanom, već sada ostavlja vrlo dobar dojam. Lokacija na Trgu šibenskih palih boraca 1 upravo je fantastična. Life Palace smješten je u strogoj povijesnoj jezgri Šibenika, s pogledom na lijepe i vrijedne stare zgrade. Sam hotel, udaljen oko minute hoda od katedrale Svetog Jakova, inkorporirao je dijelove palače Marenci, izgrađene u petnaestom stoljeću.

Sobe su velike za kriterij hotela smještenih u povijesnim građevinama, kreveti udobni i mekani, air condition efikasan, što se pokazalo posebno važnim s obzirom na vrućine prošlog tjedna, kozmetika u prostranim, modernim kupaonama prvorazredna, a ručnici mekani i debeli, baš kao u dobrim hotelima s pet zvjezdica. Naposljetku, dame na recepciji ljubazne su, brze i efikasne. U srijedu iza ponoći uspjele su nam nabaviti čak i četkicu za zube. Pitanje hotelske četkice za zube uobičajeni je stres test, na kojem manji hoteli redovito padaju (ne znamo zašto ne nabave one male, putne komplete četkica i paste, koje mogu držati u kupanici, skupa s vanity kitom).

https://www.instagram.com/p/BXsuWGmD-kS/?taken-by=kultplavekamenice

Dojam koji hotel ostavlja prilično je dobar. Zbog specifičnog , historijskog urbanog ambijenta čak nas je pomalo podsjetio na odlični veronski Due Torri. A onda počinju uglavnom nerazumljive pogreške, koje su mogu podjeliti u dvije grupe. Jedne su pogreške iz neznanja, dok je druga grupa pogrešaka posljedica neodržavanja. Među pogreškama iz neznanja najvažnije su one koje se tiču pića i hrane. Dakle, cijeli hotel drži samo četiri vrste bijelih vina, jednu malvaziju i tri pošipa, od kojih baš ni jedno nije lokalno, što je zaista velika šteta, jer lokalna bijela vina, poput maraština i debita, iz godine u godinu sve su zanimljivija.

Cijene vina uglavnom su decentne, osim Dom Perignona koji tko zna zašto košta 3500 kuna, otprilike 1000 do 1500 kuna više od njegove normalne cijene u dobrim restoranima i u hotelima s razumnim odnosom prema vinu. Ponuda piva staromodna je i dosadna, a ponuda koktela svodi se, ali doslovno, na “alkoholne koktele” i “bezalkoholne koktele”. Barem tako piše u barskom meniju. Čajevi su Franckovi, što neće oduševiti ni jednog ljubitelja čaja.

Sve je to šteta, jer se Life Palace može pohvaliti jednom od najtraktivnijih terasa u Šibeniku, na kojoj je, međutm, najsuvremeniji element hladnjak s Ben and Jerry sladoledima. Na toj lijepoj terasi teško je provoditi večer, jer uglavnom nemate što popiti. Minibar je još gori. Okej, hoteli ne zarađuju na minibarovima, ali ako ih već imaju, ne mogu ih puniti samo pivom poput Heinekena i jako lošim vinom. U minibaru Life Palacea nema čak ni uobičajenog seta žestokih pića, koji bi trebao sadržavati whisky, cognac, votku i gin.

Kad se, pak, radi o neodržavanju, ili o čistoj lijenosti, moramo prvo istaknuti da poneki od ionako malog broja uglavnom provinacijalnih TV kanala nije dostupan. Nadalje, tuš u sobi 201 curi na jedno tri strane, pa bi ga trebalo zamijeniti, a u kratkom letku o hotelu i njegovim uslugama nema ni riječi o povijesti zgrade u kojoj se Life Palace nalazi, što je zaista nerazumljivo, pogotovo jer je riječ o heritage hotelu.

Kad bi se Palaceov direktor pozabavio očiglednim pogreškama, i kad bi Palace drastično promijenio pristup prodaji pića te uz to barem malo educirao osoblje koje se bavi pićima, taj bi udobni i lijepi hotel bio još značajno ugodniji i zabavniji. Oko 1200 kuna za noć korektna je cijena u prvoj polovici kolovoza. Valja još napomenuti da se do Life Palacea ne može autom. Gosti moraju parkirati kraj benzinske pumpe na rivi , i onda prošetati dvjestotinjak metara i pedesetak stepenica do Life Palacea. Recepcionerka koju smo nazvali da pitamo gdje bi mogli ostaviti auto, ljubazno je ponudila poslati bellboya da nam pomogne oko prtljage.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.