Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovo je zaista priličan skandal. Ribarnica Kvatrić nema klimatizaciju!

Ribe moraju biti na hladnom. Ako je tuna dulje od četiri sata izložena temperaturi višoj od 16 stupnjeva, u njenom mesu, kao i u mesu nekih drugih plavih riba, stvara se histamin, alergen koji vas može poslati u bolnicu.  Osim toga, miris pregrijane ribarnice nije ugodan ni kupcima, a kamoli trgovcima ribom. Ribarnica na tržnici na Kvaternikovu trgu druga je najveća u Zagrebu, i najdulje radi: zatvara se tek oko 16 sati. Ta ribarnica, međutim, iako nije baš stara, nema klimatizaciju! I to zbog problema s Tržnicama Zagreb.

“Molim vas, pokrenite neku kampanju da se riješi ova sramota s klimom “ zamolila nas je naša dugogodišnja prodavačica ribe dok smo jučer kupovali osliće s parangala, “Bandić je prije lokalnih izbora obećavao da će se problem klimatizacije na Kvatriću riješiti, a sada opet ništa,” kazala je gospođa prilično iziritiranim glasom. S obzirom na to da je vani bilo preko trideset, te da bi idući tjedan temperature mogle dostići 38 pa i 40 stupnjeva, njeno je nezadovoljstvo više nego opravdano. Ribarnica na Kvatriću nema klimatizaciju jer uprava Gradskih tržnica još nije pokrenula proces nabave klima uređaja. “Mi smo sami spremni uložiti dio novca. Znamo da se za takve investicije može aplicirati i kod europskih fondova. Međutim, s upravom Gradskih tržnica o tome je nemoguće i razgovarati, a kamoli se bilo što dogovoriti. A bez dogovora s njima mi fizički ne možemo ništa poduzeti, pa smo prisiljeni raditi u ovakavim uvjetima, s tako osjetljivom robom,” zaključila je naša sugovornica. Činjenica da jedna od najvećih i najvažnijih gradskih ribarnica nema klimatizaciju zaista je priličan skandal. Ali, s druge strane, skandal sasvim tipičan za upravljanje Zagrebom

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.