Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Briljantni chef nomad Diego Muñoz idući restoran otvara u Kopenhagenu

Jedan od najtalentiranijih chefova na svijetu i jedan od vodećih promotora peruanske i latinoameričke kuhinje u novog generaciji chefova, Diego Muñoz dolazi u Europu. Nakon briljantne epizode u restoranu Astrid & Gastón u San Isidru u Peruu koji je doveo na prvo mjesto San Pellegrinove liste najboljih latinoameričkih restorana i 14. mjesto na svijetu, Muñoz u Kopenhagenu otvara casual restoran PMY (skraćenica za Papa, Maiz, Yuca) kojim će nastaviti prezentirati peruansku, meksičku i venecuelansku “domaću kuhinju”. Muñoz se završio Le Cordon Bleu u Parizu i Kanadi, radio je u mitskim retoranima Mugaritz i El Bulli sa chefovima Andonije Luisom Adurizom i Ferrán Adriá, bio je chef kuhinje u australskom Bilson’su a onda je preuzeo Astrid & Gastón.

https://www.instagram.com/p/BU2OslYlJft/?taken-by=diegomunozchef

Odlučio je napustiti taj restoran na vrhunsku popularnosti, jer je procijenio da se, ostane li još par godina, neće nastaviti razvijati.Godinu dana je putovao tražeći inspiraciju i učeći o lokalnim proizvodima i održivosti uraznim dijelovima svijeta. Nakon 20 zemalja, spreman je zaustaviti se u Skandinaviji. Slobodna godina chefa nomada ove klase podrazumijeva frenetičan radni ritam i nove projekte.

https://www.instagram.com/p/BUpKERSFPxf/

Godinu 2017. Muñoz započeo je u svom 1111 Peruvian bistro u Miamiju, postao je chef fenomenalnog luksuznog turističkog vlaka Belmond Andean Explorer, prvog takvog vlaka u Južnoj Americi, a u Lisabonu je otvorio restoran s portugalskim chefom Joséom AvillezomNovi projekt u Kopenhagenu uz Muñoza vode chefovi Karlos Ponte iz restorana Taller i Peruanac Emilio Macias. PMY se otvara u kolovozu, već prodaju rezervacije iako još nisu objavili točnu adresu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.